SF Alert lanceert i-Kids in Groot-Brittannië

Sf alert

SF Alert lanceert i-Kids in Groot-Brittannië
Derde lancering na succesvolle introducties in Nederland en Australië

ZWOLLE, 14 december 2005 - SF Alert heeft vandaag bekend gemaakt dat zij i-Kids(r) deze maand nog zal lanceren in Groot-Brittannië. Eerder al werd de veiligheidsoplossing voor kinderen tussen de 6 en de 10 jaar oud gelanceerd in Nederland en Australië.

i-Kids(r) is een veiligheidsoplossing gericht op kinderen tussen de vijf en de tien jaar oud. Met behulp van de GSM- en de GPS technologie zorgt i-Kids(r) ervoor dat ouders altijd een oogje in het zeil kunnen houden, ook als het kind zich buiten het gezichtsveld bevindt.

Met i-Kids(r) kunnen kinderen op elk gewenst moment contact hebben met hun ouders en vice versa. Kinderen kunnen het apparaatje gemakkelijk bij zich dragen en via snelkeuzetoetsen verbinding maken met één van de vier voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Niet het kind zelf, maar de ouder bepaalt via internet, i-mode of SMS de instellingen van het toestel.

Het unieke van i-Kids(r) is dat de oplossing naast de GSM-technologie ook gebruik maakt van de GPS-technologie. Hierdoor is het mogelijk om via SMS of internet (www.i-kids.net) te bepalen waar het kind zich op dat moment (tot binnen de vijf meter nauwkeurig) bevindt. Bovendien kan een veilig gebied worden ingesteld. Wanneer het kind zich daarbuiten beweegt, krijgt de ouder onmiddellijk een waarschuwing via SMS.

Na succesvolle introducties met KPN Mobile in Nederland en Vodafone in Australië, werkt SF Alert in Groot-Brittannië samen met mTrack; het bedrijf achter onder andere KidsOK; een veilige locatieservice voor mobiele telefoons die ouders de gelegenheid geeft om de locatie van de telefoon van hun kind binnen 60 seconden vast te stellen.

i-Kids(r) is gebaseerd op een bestaand product dat door de Zuid-Koreaanse multinational SK Telecom (www.sktelecom.com) werd ontwikkeld. Dat product is sinds de zomer van 2004 te koop in Korea en is daar een groot succes. SF Alert heeft het product doorontwikkelt voor de Europese markt en beschikt over de exclusieve rechten voor 21 Europese landen. De Nederlandse lancering, eind oktober, betekende de Europese primeur. In november lanceerde SF Alert i-Kids(r) in Australië in samenwerking met Vodafone MVNO; Mobiles2go (www.mobiles2go.com). Voor 2006 staat de lancering in diverse andere landen binnen en buiten Europa op de planning.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SF Alert
SF Alert biedt technisch hoogwaardige veiligheidsoplossingen met behulp van de GSM- en de GPS-technologie. Dankzij de "state of the art" oplossingen van SF Alert is de consument in staat om op een makkelijke manier zowel mensen als bezittingen beter te beveiligen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een betere en veiligere leefomgeving. SF Alert is voor 20% eigendom van de Zuid-Koreaanse multinational SK Telecom (www.sktelecom.com). SF Alert richt zich op 21 landen binnen de Europese markt en een beperkt aantal landen daarbuiten. Binnen drie jaar van nu (anno 2005) zullen in al deze landen oplossingen op de markt worden gebracht.

Over mTrack
mTrack werd in 2003 opgericht door Richard Jelbert en Peter Stent en opereert in de locatie gebaseerde services sector en binnen de bredere mobiele communicatie markt. mTrack werkt nauw samen met mobiele operators, overheden en liefdadigheidsinstellingen om een breed scala aan veilige mobiele locatie services te kunnen bieden zoals KidsOK en PingAlert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SF Alert
Martijn van Bree
Tel: (+31) 0529-488855
E-mail: press@sfalert.com