Gemeente Oss


14/12/2005 - Raadsgriffie: een schakel tussen raad en inwoners

De raadsgriffie zorgt er onder andere voor dat de inwoners van Oss gemakkelijk in contact kunnen komen met de gemeenteraad en andersom. Als u dus een brief of een verzoek heeft aan de raad, dan kunt u contact opnemen met de raadsgriffie. Maar ze doet nog veel meer dan dat. Om al de activiteiten van de raadsgriffie op een rij te zetten is er een raadsgriffieplan opgesteld.

Ondersteunen en adviseren

Het raadsgriffieplan geeft aan wat de resultaten zijn die de raadsgriffie moet realiseren. Om te weten wat die resultaten zijn, moest eerst de missie en de hoofddoelen van de raadsgriffie geformuleerd worden. Deze luidt, kort samengevat: de raadsgriffie heeft tot taak de gemeenteraad te ondersteunen en te adviseren én de inwoners en organisaties te begeleiden.

Het andere hoofddoel uit dit plan geeft bepaalt dat de griffie vooral ten behoeve van de raad werkt. Dit doet zij niet alleen door de agenda's toe te sturen en de verslagen te maken, maar ook door de raadsleden inhoudelijk te adviseren over bepaalde onderwerpen.

Ook voor inwoners

Alle vragen of verzoeken die de inwoners , maatschappelijke instellingen of bedrijven in Oss aan, over of voor de gemeenteraad hebben, kunnen via de raadsgriffie worden gesteld. Deze laatste zal de vraag of het verzoek beantwoorden, of er in ieder geval voor zorgen dat er een beantwoording komt. Andersom werkt het natuurlijk ook. Als de raad contact zoekt met de inwoners van Oss, met een bepaalde wijk of dorp, met een maatschappelijke instelling of met één of meerdere bedrijven, kan hij daarvoor de raadsgriffie inschakelen. Dit wordt de intermediaire functie van de raadsgriffie genoemd en vormt één van de twee hoofddoelen uit het raadsgriffieplan.

Voor meer informatie over de raadsgriffie en het raadsgriffieplan kunt u contact opnemen met mevrouw Braam, 0412 - 629 607.