AutoRai

Volvo introduceert S40 en V50 Editions

(12/14/2005)
De Volvo S40 en V50 zijn niet meer weg te denken uit het zakelijke verkeer. Volvo zit echter niet stil en bouwt voort aan het succes met de introductie van de S40 en V50 Editions, voorzien van extra luxe en comfort. De Editions zijn al leverbaar voor een meerprijs van 950 euro.
Beide autoâs worden vooral gewaardeerd vanwege het design, het comfort en de dynamische rij-eigenschappen. De V50 is zelfs de best verkochte auto in zijn segment.

De Edition I-uitvoering voegt aan de reeds zeer complete standaarduitrusting van de S40 en V50 onder meer een regensensor, volautomatische airconditioning, automatisch dimmende binnenspiegel en een lederen stuurwiel toe. Maar dat is nog niet alles. De Edition I heeft ook eens 16-inch lichtmetalen velgen met brede 205/55 R16 banden, mistlampen vóór en stuurwielbediening voor het audiosysteem. De totale waarde van deze opties bedraagt bijna 5.000 euro, maar de meerprijs is slechts 950 euro.

Edition II: zeer veel luxe
Wie nog meer luxe wil, kiest voor de S40 of V50 Edition II. Deze uitvoering beschikt over alle opties van de Edition I en is daarnaast voorzien van onder meer elektrisch inklapbare buitenspiegels, Park Assist achter, een uitgebreid (klasse III) alarmsysteem, Air Quality System en een opklapbare middenarmsteun achter voorzien van bekerhouders. Omdat het oog ook wat wil zijn de stootlijsten in carrosseriekleur gespoten en is het interieur voorzien van aluminium inleg in de deuren en een aluminium middenconsole. Volvoâs veel geroemde High Performance Sound audiosysteem maakt dit zeer luxueuze pakket compleet. De consument betaalt voor deze opties ter waarde van bijna 8.000 euro slechts 2.400 euro.

Geïntegreerde topklasse navigatie en telefonie
Tegelijk met de Editions introduceert Volvo voor de S40 en V50 een zeer scherp aanbod voor navigatie en telefonie. Volvoâs onvolprezen en zéér veilig te bedienen RTI Mobility Line. Bestaande uit het topklasse âfull mapâ DVD-navigatiesysteem van Volvo, aangevuld met een High Performance Sound audiosysteem en Alarmsysteem klasse III kost deze Line nu 3.250 euro (op de Edition II 2.890 euro).

De Communication Line voegt daar nog een compleet in het dashboard geïntegreerde telefooninstallatie met stuurwielbediening aan toe en staat voor een meerprijs van 3.850 euro in de prijslijst (3.490 euro voor de Edition II). Deze lines zijn ook op de andere S40 en V50 uitvoeringen leverbaar.