Gemeente Breda

Veiligheidswijzer volgende week huis-aan-huis verspreid

Volgende week valt de tweede (gratis) uitgave van de Veiligheidswijzer Breda 2005-2006' in de brievenbussen van de Bredase inwoners.

De eerste uitgave dateert van 2003-2004. De Veiligheidswijzer is een handig naslagwerk met verschillende tips om de veiligheid te vergroten en veiligheidsgevoelens terug te brengen bij de inwoners. Het gaat daarbij om de persoonlijke veiligheid van mensen en om de veiligheid in en om het huis, op straat en in het verkeer.

De veiligheidstips in en om het huis richten zich bijvoorbeeld op het voorkomen van woninginbraak en autodiefstal, maar ook op het voorkomen van verdrinking of vergiftiging van kinderen. Brand in huis en het behandelen van brandwonden komen eveneens aan bod. Tips om straatroof of tasjesroof tegen te gaan, hebben betrekking op het bevorderen van de veiligheid op straat. Om de veiligheid in het verkeer te waarborgen, zijn feiten weergegeven over de relatie tussen alcohol en verkeersongevallen. Ook is er aandacht voor het hebben van goede verlichting op fiets, brommer, scooter of auto. Daarnaast is er aandacht voor drugsgebruik, chemische ongelukken en mishandeling van personen of kinderen.

De Veiligheidswijzer Breda' wordt volgende week huis-aan-huis verspreid. Het boekwerkje is ook af te halen bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor. Ook zijn de tips en aandachtspunten met betrekking tot veiligheid te vinden op www.veiligheidswijzer.nl. Vanuit deze website is gemakkelijk door te linken naar andere websites die een relatie hebben met veiligheid.

Breda, 14 december 2005