Time : 11:41:10 AM
Date : Wednesday, December 14, 2005
Sender Name: CropDesign

CropDesign sluit miljoenen-contract met BASF Plant Science

CropDesign en BASF Plant Science sluiten een belangrijke licentieovereenkomst en onderzoekssamenwerking. BASF Plant Science zal CropDesign's portfolio van plantengenen gebruiken om meeropbrengst te realiseren in landbouwgewassen zoals maïs, soja en tarwe.

Volgens het akkoord verwerft BASF Plant Science exclusieve licentierechten om genetische eigenschappen - ontdekt en getest door CropDesign - commercieel toe te passen in een aantal belangrijke landbouwgewassen. Beide bedrijven starten tevens een meerjaren-samenwerking om bijkomende genetische eigenschappen te ontwikkelen. Het is de bedoeling om de opbrengst van landbouwgewassen te verhogen en hun weerstand te verbeteren tegen stress-condities zoals droogte.

CropDesign zal betalingen ten belope van meerdere miljoenen euro's ontvangen. Substantiële, bijkomende betalingen zijn gekoppeld aan het uitvoeren van het onderzoeksprogramma en het behalen van bepaalde resultaten. Daarbij komen ook nog de inkomsten op de verkoop van producten.

Hans Kast, CEO van BASF Plant Science, de planten-biotechnologie divisie van BASF, verwoordt het als volgt :
"Begrijpen hoe genen werken is essentieel voor succes in planten-biotechnologie. CropDesign bezit een uitgebreide collectie van geselecteerde en gevalideerde genen die specifieke eigenschappen in planten bepalen en die onze pijplijn van producten aanzienlijk zal aanvullen en versterken. We verwerven hierdoor een belangrijk competitief voordeel in ons streven naar marktleiderschap in de verbetering van landbouwgewassen."

Johan Cardoen, CEO van CropDesign voegt daar aan toe : "Deze overeenkomst is een duidelijke erkenning van de concurrentiële positie van ons onderzoek en van de kwaliteit van de genetische eigenschappen die we in de voorbije jaren getest en ontwikkeld hebben. We zijn opgetogen om samen met BASF Plant Science onze technologie op de markt te brengen. Bovendien behoudt CropDesign de mogelijkheid tot eigen productontwikkeling in gewassen zoals rijst. De overeenkomst betekent een belangrijke bijdrage tot de realizatie van CropDesign's strategie voor verdere groei en ontwikkeling."

Meer over CropDesign
CropDesign is een planten-biotechnologie bedrijf dat innovatieve methodes ontwikkelt ter verbetering van landbouwgewassen evenals van planten met industriële of medicinale toepassingen. CropDesign gebruikt zijn TraitMillTM platform om genen te selecteren en te testen die de ontwikkeling van maïs, rijst en andere planten verbeteren. CropDesign werd opgericht in 1998 en heeft 75 medewerkers in de onderzoekslabo's in Gent. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van onderzoeks- en commerciële partners.

Meer over BASF Plant Science
BASF Plant Science omvat alle planten-biotechnologie activiteiten van BASF. BASF Plant Science coördineert een internationaal onderzoeks- en technologieplatform waarbinnen het 450 mensen tewerkstelt. BASF Plant Science richt zich vooral op meeropbrengsten voor de landbouwsector, gezondere voeding en het gebruiken van planten als 'groene fabrieken'. Verder werkt het bedrijf ook nog aan de ontwikkeling van planten met een hoger vitamine-gehalte of omega-3-vetzuren die aandoeningen aan hart-en bloedvaten kunnen voorkomen.

CropDesign N.V.: Johan Cardoen, CEO
Tel: +32 9 241 50 86Fax: +32 9 241 50 89e-mail:
antonella.masarie@cropdesign.com

BASF Plant Science: Dr. Susanne Benner
Tel: +49 621 60 28574Fax: +49 621 60 28117e-mail:
susanne.benner@basf.com

Voor meer info over BASF Plant Science :
http://www.basf.com/biotechnology

Voor meer info CropDesign :
http://www.cropdesign.com

URL: http://www.cropdesign.com
http://www.basf.com/biotechnology