1e persbericht van woensdag 14 december 2005

Eindhoven 14-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen overval tankstation

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Sint Bonifaciuslaan. De overval vond woensdagochtend rond 6.30 uur plaats. Twee mannen duwden een medewerker, die de zaak net opende, onder bedreiging van een vuurwapen naar binnen. Vervolgens eisten ze geld. De daders zijn met een geldbedrag gevlucht. Het gaat om twee mannen met een blanke huidskleur. Beiden droegen een zwarte bivakmuts en donkere kleding. Eén van hen was tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. De ander is naar schatting tussen 1.70 en 1.75 meter lang. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over de overval of iets gezien hebben dat hier verband mee zou kunnen houden kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Stratum via 0900-8844.

Eindhoven: Dertig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Vestdijk is dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden dertig bekeuringen uitgedeeld, waaronder tien voor verlichting, zes voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs of bromfietscertificaat, twee voor het niet dragen van de autogordel en drie voor het rijden met mistlampen.

Eindhoven: Politie zoekt dief die greep in kassa deed

In een winkel aan het Judas Taddeusplein deed dinsdagavond rond 19.15 uur een man een greep in een openstaande kassalade. De dief is vervolgens met ruim honderd euro de winkel uitgerend. Een medewerker ging achter de dader aan en hield hem buiten aan. Hierbij trok de man een mes waarop hij kon ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Groot aantal bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 17.00 en 22.00 uur 119 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles in het stadsdeel Woensel. Er werd met negen politiemensen gecontroleerd in de Kruisstraat, de Boschdijk, de Woenselse Markt, Edisonstraat en de Veldmaarschalk Montgomerylaan. In voorlichtingscampagnes is herhaaldelijk gewezen op de noodzaak van goede verlichting in dit jaargetijde. De politie besteedde daarom vooral aandacht aan de verlichting van voertuigen. Maar liefst 112 fietsers, bromfietsers en automobilisten hadden de verlichting van hun voertuig niet in orde. Zij kregen allen een bekeuring.

Eindhoven: Materialen hennepkwekerij in beslag genomen

De politie heeft dinsdag rond 20.00 uur in een woning in de Wenckenbachstraat restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning lagen nog verschillende materialen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Buiten stond een auto die eveneens geladen was met restanten van de kwekerij. De politie heeft de materialen in beslaggenomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de bewoner van het pand.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagavond rond 21.00 uur is in zijn woning in het Eindhovense stadsdeel Gestel een 50-jarige man aangehouden. De man had zijn vrouw tijdens een ruzie een koopstoot gegeven waardoor de vrouw letsel aan haar neus opliep. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Helmond: Bloedproef afgenomen bij automobilist na aanrijding

Op de Brandevoortse Dreef is woensdag rond 13.45 uur een automobilist van 27 jaar uit Beek en Donk aangehouden. De man was op de eerdergenoemde straat tegen twee verkeersborden gebotst en kwam met zijn auto in een weiland tot stilstand. Het lukte niet om een blaastest af te nemen bij de man. Hierop werd een bloedproef gedaan. De man heeft zijn rijbewijs bij de politie achter moeten laten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagavond rond 20.30 uur is in zijn woning een 34-jarige Helmonder aangehouden. De man had tijdens een ruzie zijn vriendin geslagen en geschopt. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Aarle Rixtel: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagavond rond 20.30 uur is in zijn woning een 45-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. De man had tijdens een ruzie zijn ex-vrouw bedreigd en haar bij de keel gegrepen. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Hapert: Laptop gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de Bernhardstraat. De dief forceerde twee ramen. Er is een laptop gestolen.

Neerkant: Laptop gestolen

Dinsdagavond tussen 17.30 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Brandsmastraat in Neerkant. De dieven sloegen een ruit van de keuken in om in de woning te komen. Er is een laptop gestolen.