Ingezonden persbericht


Persbericht

Dupont bovenaan businessweek lijst van ' de beste groene bedrijven'

Wilmington, 14 december 2005 - DuPont staat bovenaan BusinessWeek's lijst van 'De Beste Groene Bedrijven'. De lijst is samengesteld op basis van totale reductie van broeikasgassen, omzetresultaten en het leiderschap en management bij milieukwesties in de afgelopen tien jaar.

BusinessWeek heeft de lijst samengesteld in samenwerking met de Climate Group en Innovest Strategic Value Advisors, een onderzoeksbureau voor groene investeringen. Een onafhankelijk panel van internationale experts stelde zeker dat alle bedrijven en personen die op de lijst voorkomen, erkenning verdienen als leider wat betreft de reductie van broeikasgassen. Andere bedrijven die in de lijst zijn opgenomen zijn onder andere BP, Bayer, Alcoa, IBM en 3M.

DuPont's ervaring in het tot stand brengen van duurzame innovaties komt duidelijk tot uitdrukking in het begeleidende verhaal. "Halverwege de jaren 80 richtte DuPont een winstgevende business op voor de verkoop van alternatieven voor koelmiddelen met ozonlaagaantastende chloorfluorkoolwaterstoffen (cfk's). De aandacht richten op klimaatverandering was een vanzelfsprekend uitvloeisel hiervan. We kwamen tot de conclusie dat het noodzakelijk was om maatregelen te nemen," aldus Charles O. Holliday, Jr., voorzitter en CEO van DuPont.

"DuPont is verheugd en vereerd dat het deze erkenning krijgt voor hetgeen we hebben bereikt op het gebied van duurzame ontwikkeling en het aanreiken van innovaties op milieugebied tijdens de afgelopen twintig jaar," zegt Holliday. "Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat duurzame ontwikkeling niet alleen goed is voor de business maar ook voor het behoud van het milieu op langere termijn. DuPont zal blijven werken aan duurzame ontwikkeling."

Over DuPont

DuPont is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, die in 1802 is opgericht en actief is in ruim zeventig landen biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, inrichting en bouw, transport en kleding. Bekende merknamen van DuPont zijn onder andere Teflon® beschermende producten, Kevlar® supersterke materialen, Corian® oppervlakmaterialen, Pioneer® zaden, Tyvek® beschermend materiaal en Sorona® hoogwaardig polymeer.

# # #