Gemeente Hengelo

Een Hengelose Ton voor Water

Sinds het jaar 2000 zet de gemeente Hengelo zich actief in voor de actie Een ton voor water. Door de aanschaf van een regenton, bespaart u op het gebruik van schoon drinkwater. Met de opbrengsten van deze actie worden waterprojecten in ontwikkelingslanden gesteund.

Nu het jaar ten einde loopt, kunnen we de balans voor 2005 opmaken. In het afgelopen jaar zijn 201 regentonnen verkocht; 106 nostalgische houten wijnvaten en 95 PE-kunststof regentonnen.

Per verkochte ton komt 5,- ten goede aan projecten in ontwikkelingslanden. In totaal gaat het dus om ruim duizend euro. Hiermee zullen o.a. in Ethiopië waterputten worden geslagen en voorzieningen worden aangelegd om water uit de bergen naar de dorpen te transporteren.

De actie Een ton voor water zal ook het komende jaar worden voortgezet. Dus als u nog op zoek bent naar een mooie kunststof of houten regenton, neem dan contact op met de gemeente Hengelo, afdeling Natuur- en Milieucommunicatie, Van Alphenstraat 25-27, telefoonnummer 074-2550607.