Ingezonden persbericht


Persbericht

Vijf studenten ontvangen als eersten in nederland een oracle certificaat

Oracle Academy reikt Introduction to 9i: SQL Certification Exam uit

De Meern, 14 december 2005 - Op 2 december 2005 hebben vijf studenten van de Mondriaan onderwijsgroep uit Delft als eerste in Nederland het certificaat Introduction to 9i: SQL Certification Exam behaald. Zij namen dat in ontvangst van Johan Doruiter tijdens een officiële bijeenkomst van Oracle Academy in De Meern. Pieter van Hoorn, domeinvoorzitter Techniek en ICT van de Mondriaan onderwijsgroep, feliciteerde de leerlingen en gaf aan hoe belangrijk het is voor de maatschappij dat studenten voor technische opleidingen kiezen.

Het behalen van een professioneel certificaat is een zeer bijzondere prestatie. De studenten - variërend in leeftijd van 17 tot 19 jaar - beheersen complexe lesstof waar zelfs mensen met ervaring moeite mee zouden hebben. Josiane Donker, Eric den Boer, Gerard Groenewegen, Ewout Janssen en Wouter Eekhout ontvingen vol trots hun certificaat. Bijzonder is nog dat Josiane, als enig meisje, de hoogste score van de deelnemers had.

Oracle wil investeren in de toekomst van jongeren met het programma Oracle Academy. Het doel van het onderwijsprogramma is voornamelijk om de studenten te leren werken in groepsverband, sociaal vaardig te handelen in een professionele omgeving en inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Oracle Academy wil meewerken aan het verkrijgen van deze vaardigheden en laat al deze facetten in het programma aan bod komen. Doordat de studenten van de Mondriaan onderwijsgroep de certificatie als doel hebben gesteld, onderscheiden zij zich van andere studenten in hun leeftijdsgroep. Ze hebben laten zien dat ze bereid zijn te investeren in zichzelf.

Mondriaan Techniek en ICT verzorgt meer dan 100 technische (ook bedrijfs-) mbo-opleidingen in Delft en Den Haag. Hun motto is: TROTS OP TECHNIEK!!!

Kijk voor meer informatie en details op: academy.oracle.com

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.