Provincie Zuid-Holland

Bouwhoogteregeling Bestemmingsplan Natuur- en Businesspark Schieveen wordt aangepast

Het bestemmingsplan voor "Natuur- en Businesspark Schieveen" is door Gedeputeerde Staten goeddeels goedgekeurd. Aan de bouwhoogteregeling van de bedrijfsbestemming is goedkeuring onthouden, vanwege gevaar voor de luchtverkeersveiligheid.

Het bestemmingsplan "Natuur- en Businesspark Schieveen" van de gemeente Rotterdam behelst de ontwikkeling van een hoogwaardig bedrijventerrein (75 ha.) als onderdeel van de Kennisboulevard A13, in combinatie met natuurontwikkeling (plm. 200 ha.), op een locatie ten noorden van Rotterdam Airport.

Rijkswaterstaat heeft mede namens de Luchtverkeersleiding Nederland bij GS een bedenking ingediend gericht tegen de bouwhoogte op het bedrijventerrein Volgens de indieners is onvoldoende rekening gehouden met het functioneren van de communicatie- en navigatiemiddelen van de luchthaven. Het college van Gedeputeerde Staten heeft deze bedenking gegrond verklaard en goedkeuring onthouden aan de bouwhoogteregeling van het bedrijventerrein. Met alle betrokken partijen heeft hierover uitvoerig overleg plaatsgevonden. Ook de gemeente Rotterdam is ervan overtuigd dat de bouwhoogteregeling aangepast moet worden en heeft per toegezegd het bestemmingsplan zo snel mogelijk te herzien. Lopende de herziening van het bestemmingsplan kan het bouwrijp maken doorgang vinden. Met betrokken partijen zal nader overleg worden gevoerd over een aanvaardbare hoogteregeling. Met de gemeente Rotterdam zal ook nog worden overlegd over de beheersing van eventuele waterrisico's.In totaal zijn 16 bedenkingen ingediend, waarvan een deel in behandeling is genomen en gegrond verklaard, hetgeen verder heeft geleid tot onthouding van goedkeuring aan enkele kleine onderdelen van de voorschriften en de plankaart.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 72 40