Lensink van berkel comm.

Persbericht

Kalkoenvoorpakistan.nl initiatief om te doneren

Abcoude, 14 december 2005- Een groep ondernemers is een initiatief op internet gestart om kalkoenen te verkopen om daarmee 20.000,-- euro te kunnen doneren aan Pakistan. In navolging op organisaties als Lions Nederland en andere organisaties die rond deze tijd de straat op gaan om geld te verzamelen voor een goed doel.

Op de website www.kalkoenvoorpakistan.nl kunnen mensen lezen wat de doelstellingen zijn en wat er met het verzamelde geld gebeurt. Een realtime teller wordt bijgehouden om mensen het verkochte aantal kalkoenen en het daarmee te doneren bedrag te laten zien. Een gerenommeerd accountantskantoor zal de eindcontrole doen.

Wie?
Wij zijn een aantal particulieren en ondernemers die na het zien van de hartverscheurende beelden niet langer passief konden afwachten. Gewoon uit medeleven met de slachtoffers in Pakistan zijn wij gaan denken wat wij voor bijdrage konden leveren en zijn met KalkoenvoorPakistan.nl gekomen. Een uniek initiatief!
Wij denken dat mensen graag doneren voor Pakistan maar dat er na alle rampen van de afgelopen jaren een vorm van donatie-moeheid is ontstaan. Nu kunnen mensen een heerlijke kalkoen bestellen waar ze geen euro meer voor betalen en toch doneren ze aan het goede doel.
Waarom KalkoenvoorPakistan.nl?
Gewoon, om te helpen! Te helpen het enorme leed een heel klein beetje te verzachten. Een heel klein beetje, maar alle kleine beetjes helpen! Per verkochte kalkoen doneren wij 10,-- euro aan Giro 800800 om tenten en andere noodzakelijke middelen te kopen om door de aankomende winter heen te komen.
Het resultaat
Voor 20.000,-- euro kunnen wij bijna 150 winterbestendige tenten kopen met een grondzeil en een plastic zeil, 2 palen met een hamer en 4 dekens. Dit is toereikend om 1 familie een tijdelijk onderkomen te geven om door de barre winter heen te komen. Wij kunnen het niet maken mensen bij min 20 graden buiten te laten overnachten.
Noot voor de redactie,