Gemeente Wijk bij Duurstede

Connexxion rijdt vanaf 11 december a.s. volgens een nieuwe dienstregeling

Om reizigers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, neemt Connexxion jaarlijks haar dienstregeling onder de loep. Met als resultaat dat er soms afscheid wordt genomen van zwakke lijnen of bepaalde busritten om zodoende op andere, sterke lijnen extra ritten te kunnen bieden. Daarnaast zijn de rijtijden grondig geëvalueerd. Dit heeft ertoe geleid dat de doorkomsttijden op heel wat trajecten zijn aangepast - wat er voor zorgt dat de bus beter op tijd rijdt, met name tijdens de stillere uren. Hieronder treft u de wijzigingen aan ten opzichte van de vorige dienstregeling.

Zomervakantiedienstregeling van 8 naar 6 weken
Op heel wat regionale*) lijnen in de regio Utrecht rijdt Connexxion een zomerdienstregeling. In deze dienstregeling worden minder ritten geboden als in de gebruikelijke dienst. Vanaf 2006 is de periode echter teruggebracht van 8 naar 6 weken. Deze periode valt gelijk met de vakantie op de basisscholen. Voor de reiziger heeft dat het voordeel dat de Connexxion dienstregeling het hele jaar `op volle sterkte' rijdt met uitzondering van de zes hoog-zomerweken. Op de buslijnen die door de Lopikerwaard rijden wordt ook in de kerstperiode geen uitgedunde dienstregeling meer gereden. Met andere woorden: ook tijdens de kerstvakantie rijdt Connexxion voortaan de volledige winterdienstregeling. *)Let op: De Stadsdienst Amersfoort houdt 8 weken.

Spitslijnen
De meeste spitslijnen rijden een belangrijk deel van hun route over autosnelwegen. Vanwege de fileproblematiek rond Utrecht is de rijtijd van de spitslijnen fors toegenomen. Dit heeft de afgelopen tijd tot gevolg gehad dat Connexxion klachten ontving over het te laat aankomen van deze busritten. Besloten is om de rijtijden van spitslijnen uit te breiden. Daarbij is zoveel als mogelijk rekening gehouden om de spitslijnen op de werklocatie 's ochtends op de gebruikelijke tijd te laten aankomen en 's middags op het gebruikelijke tijdstip te laten vertrekken. Een en ander heeft tot gevolg dat veel spitsbussen 's morgens eerder gaan vertrekken en 's middags wat later zullen aankomen.

Wijk bij Duurstede
46 Wijk bij Duurstede - Zeist, ongewijzigde dienstregeling

56 Amersfoort - Wijk bij Duurstede, de rijtijd van lijn 56 is toegenomen als gevolg van de verkeersdrukte. Dit heeft tot gevolg dat aankomst en vertrektijd op veel haltes is aangepast. 's Avonds en op zondag wordt een aangepaste route in Wijk bij Duurstede gereden. In plaats van de gebruikelijke route via het centrum, rijdt de bus rechtsreeks naar het Busstation aan de Romeinenbaan. Daarna wordt de gebruikelijke route (in de richting Doorn ev.) vervolgd. Voor wat betreft het aantal haltes waar de bus langskomt, verandert er dus niets.

649 Wijk bij Duurstede - Zeist, ongewijzigd.

40 Wijk bij Duurstede - Utrecht, de laatste ochtendrit van deze spitslijn gaat 10 minuten later rijden.

41 Wijk bij Duurstede - Utrecht / 241 Wijk bij Duurstede - Utrecht, met name in de avond en op zondag gaan ritten een enkele minuut eerder of later vertrekken in vergelijking tot de dienstregeling 2005.

242 Wijk bij Duurstede - Utrecht De Uithof, ongewijzigd.

Nachtlijnen
Alle nachtlijnen worden ongewijzigd voortgezet, dat geldt ook voor de tarieven.

Exacte aankomst- en vertrektijden
Vanaf heden december kunnen reizigers voor exacte aankomst- en vertrektijden kijken op www.connexxion.nl. Men kan ook gratis lijnfolders verkrijgen bij de VVV, het Gemeentehuis of de Vervoerswinkel van Connexxion in Utrecht.


* Geplaatst op: 14-12-2005 12:20:39