Gemeente Alblasserdam
Cortgene 2, 2951 ED
Postbus 2, 2950 AA
Tel. (078) 692 12 00
Fax (078) 691 35 36

Alblasserdam zoekt begeleiders 'Sportief Wandelen'.

De gemeente Alblasserdam zoekt enthousiaste, sportieve mensen die 'Sportief Wandel'-groepen willen gaan begeleiden en die bereid zijn hiervoor een cursus te volgen. De cursus wordt georganiseerd in het kader van een gezondheidsproject in alle 14 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid, met ondersteuning van de GGD Zuid-Holland Zuid en de Sportraad Zuid-Holland.

In onze regio zijn al Sportief Wandelgroepen gestart. We hopen van harte dat er nu ook in Alblasserdam een Sportief Wandelgroep kan worden opgezet. Daar hebben we echter één of meerdere enthousiaste personen voor nodig die het leuk vinden om een groep van ongeveer 12 tot 15 deelnemers te begeleiden. Toekomstige begeleiders kunnen zich (kosteloos) laten scholen en voorkennis of ervaring is niet vereist. Deze scholing gaat met minimaal 15 deelnemers van start in januari / februari 2006 onder auspiciën van de KNAU en vindt plaats op zes zaterdagen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Sportief Wandelen is meer dan gewoon wandelen. Het is een sport met een verantwoorde trainingsopbouw die wordt uitgeoefend onder deskundige begeleiding. Als begeleiding ontvangt u hiervoor een vergoeding. Sportief Wandelen is voor iedereen geschikt die zijn conditie wil verbeteren. Een training Sportief Wandelen duurt één tot anderhalf uur en bestaat o.a. uit een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen. En natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig!

Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich vóór 10 januari a.s. opgeven bij gemeente Alblasserdam, contactpersoon René Polderman, telefoonnummer 078-6921322. Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportiefwandelen.nl.

Einde bericht

---
Voor informatie: René Polderman, telefoon 078-69 21 322.