Persbericht

Wayfinder wijst nu ook de weg in Slowenië

Overeenkomst met netwerk operator voor mobiele telefonie Si.mobil-Vodafone

14 december 2005 - Wayfinder Systems heeft een overeenkomst gesloten met Si.mobil-Vodafone, operator van een netwerk voor mobiele telefonie in Slowenië. Daardoor kunnen gebruikers van het populaire Wayfinder Navigator navigatiesysteem nu ook in dat land de weg vinden via hun mobiele telefoon.

Eerder deze week kondigde Wayfinder ook al een overeenkomst aan met het Noorse bedrijf Telenor, dat erin voorziet dat de klanten van Telenor hun mobiele telefoon ook als een geavanceerd navigatiesysteem kunnen benutten.

De Sloweense operator voor mobiele telefonie Si.mobil-Vodafone maakt deel uit van de Mobilkom Austria Group, de marktleider in Centraal- en Zuidoost-Europa. De onderneming heeft een samenwerkingsverband met Vodafone en heeft op dit moment rond 349.000 klanten en een marktaandeel van 22 procent.

"De overeenkomsten met eerst Telenor en nu ook Si.mobil-Vodafone zijn het resultaat van onze voortdurende inspanningen om steeds meer gebruikers van mobiele telefoons gebruik te kunnen laten maken van onze, qua prijs/prestatie onovertrefbare navigatieoplossing", aldus Magnus Nilsson, ceo van Wayfinder Systems. "Het feit van dergelijke overeenkomsten geeft eens temeer aan, dat er zeer veel belangstelling bestaat voor onze producten, bij zowel operators als gebruikers."

Wayfinder Navigator - GPS navigatie in zakformaat
Het Wayfinder Navigator pakket bevat software en een kleine GPS-ontvanger die signalen ontvangt van satellieten en die vervolgens draadloos aan uw mobiele telefoon doorgeeft. Uw locatie wordt op een kaart in het scherm van uw mobiele telefoon weergegeven, terwijl tegelijkertijd onderweg ook via stemgeluid en tekstmatig op het scherm routeaanwijzingen worden gegeven. Een groot voordeel is dat de kaart in uw mobiele telefoon in real time wordt ge-update, waardoor een nieuwe (omleidings)route wordt uitgestippeld in geval van files, wegwerkzaamheden of ongelukken.


--- einde persbericht ---

Over Wayfinder Systems
Wayfinder Systems is een toonaangevende leverancier van navigatieproducten en -diensten voor mobiele telefoons. Wayfinder werd in 1995 opgericht en is met het hoofdkantoor gevestigd in Lund, Zweden. Sinds 2005 is de onderneming genoteerd aan de NGM Equity. Wayfinder heeft samenwerkingen met vooraanstaande telecombedrijven zoals Nokia, Sony Ericsson, A1, Telenor en Télefonica Móviles. Wayfinder is actief in vrijwel geheel Europa en in Noord-Amerika en Canada. De producten en diensten worden op dit moment in 14 verschillende talen geleverd. TeleAtlas is Wayfinder's belangrijkste leverancier van digitale routekaarten. Voor meer informatie: www.wayfinder.com .


Noot voor de redactie,