Dienstenbond CNV

CAO-resultaat: ABN AMRO houdt premievrij pensioen 14-12-2005

Dat is de kop van het uitgebrachte gezamenlijke persbericht.In de nacht van donderdag op vrijdag is er een CAO resultaat bereikt. De pijn punten zaten met name in de pensioenen, loondoorbetaling bij ziekte en loon en voor de werkgever KISS.

Uiteindelijk is na lang onderhandelen een onderhandelingsresultaat bereikt.

Hoofdpunten zijn:

Loon:

- 1,5% structureel per 1 januari 2006 en 2% structureel per 1 januari 2007.

- 0,5% incidenteel op 1 juli 2006.

Looptijd: 1 januari 2006 tot aan 1 januari 2008.

Pensioen:

De pensioenleeftijd schuift op naar 65 jaar, maar er wordt bovenmatig opgebouwd. Die bovenmatige opbouw kunt u weer naar voren halen zodat u kunt uitreden omstreeks uw 63e jaar (thans is berekend omstreeks 62 jaar en 10 maanden).

Er is sprake van een voorwaardelijke indexatie waarbij grenzen zijn afgesproken. Alleen als het financieel slecht gaat met het fonds zal er niet worden geïndexeerd maar als het normaal gaat zal er worden geïndexeerd.

Er zal geen premie-bijdrage van de werknemers worden gevraagd.

Loondoorbetaling bij ziekte:

De eerste zes maanden 100% en daarna 70%. Maar als de werknemer goed meewerkt aan zijn reïntegratie dan wordt de loonbetaling 100%. Na het tweede ziektejaar wordt de WIA uitkering aangevuld tot 75%.

Kiss:

In 2006 zullen nog een aantal onderwerpen nader besproken worden maar verder zal er in 2006 een webwinkel worden gebouwd waarin u allerlei arbeidsvoorwaardelijke zaken kunt regelen.

De teksten van het onderhandelingsresultaat worden uitgewerkt en zodra deze klaar zijn zult u nadere informatie ontvangen en kunt u daarna u stem uitbrengen.

Bij deze info ontvangt u het volledig uitgebrachte persbericht.

Erik Langeweg, bestuurder