Fortis Bank

Fortis sponsort turks voetbal

Met de ondertekening van een overeenkomst door Fortis en de Turkse voetbalbond wordt Fortis sponsor van het toernooi om de Turkse nationale voetbalbeker. Het nationale bekertoernooi wordt voor de voetbalseizoenen 2005/2006 en 2006/2007 omgedoopt tot de Fortis Turkish Cup.

Fortis steunt het Turks voetbal kort nadat het onder eigen naam op de Turkse markt actief is geworden. Met het ondertekenen van de overeenkomst met de Turkse voetbalbond, wordt Fortis de komende twee seizoenen sponsor van de Turkse nationale voetbalbeker.

De sponsorovereenkomst werd aangekondigd tijdens een persconferentie op 13 december, die werd bijgewoond door Tayfun Bayazit, CEO van Fortis Turkije, dr. Levent Biçakci, voorzitter van de Turkse Voetbalbond, en Ertan Özerdem, algemeen directeur van Digiturk (die de uitzendrechten heeft van zowel de nationale voetbalcompetitie als het nationale bekertoernooi, de Fortis Turkish Cup).

Bayazit benadrukte dat Fortis, als sponsor van Anderlecht in België en Feyenoord in Nederland, ruime ervaring heeft als voetbalsponsor. "Een van de kernwaarden van Fortis is om deel te nemen aan de samenlevingen waarin wij actief zijn. Wij zijn wat betreft onze maatschappelijke activiteiten en onze bankdiensten een voorloper in onze branche. Op maatschappelijk vlak geldt dit onder andere voor sport, onderwijs, kunst en cultuur."

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (30/11/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20