Rechtbank Zutphen


Ingangsdatum Mediation naast rechtspraak nu officieel vastgelegd

Per 1 maart 2006 ook bij de rechtbank Zutphen

13 december 2005 - Vanaf 1 maart 2006 heeft de rechtbank Zutphen een doorverwijzingvoorziening voor Mediation. Vandaag is een convenant ondertekend tussen de Raad voor de rechtspraak en het Gerechtsbestuur van de rechtbank Zutphen. Op basis van positieve resultaten van een onderzoek binnen het project Mediation naast rechtspraak is besloten tot de invoering van een doorverwijzingvoorziening. De rechtbank Zutphen heeft in 2003 succesvol meegewerkt aan een pilot voor het project.

Rechterlijke instanties vinden het van belang dat mensen en organisaties zo veel mogelijk een geschiloplossing op maat kunnen krijgen. Partijen kunnen vóór of tijdens de zitting kiezen voor mediation. De mediationfunctionaris van de rechtbank zorgt dan voor doorverwijzing naar een mediator.

Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflict(en) via bemiddeling door een onafhankelijk derde, de mediator. In principe lenen alle grote en kleine(re) conflicten zich voor mediation. Het maakt niet uit of het gaat om conflicten tussen kleine of grote ondernemingen, arbeidsgeschillen, familiezaken, burenruzies, consumentenzaken of om conflicten met de overheid. Bijna 70 procent van de zaken die wordt doorverwezen naar mediation, krijgt een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Einde bericht

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 14 december 2005 Naar boven