Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis stelt Crispin Read aan als Chief Marketing Officer

~Nieuwe, centrale marketingfunctie gericht op Cartesis' volgende groeifase ~

14 december 2005 - Cartesis, wereldwijd de grootste specialist in business performance management (BPM)-software heeft Crispin Read benoemd tot Chief Marketing Officer (CMO). Hij gaat onmiddellijk aan de slag en rapporteert rechtstreeks aan Didier Benchimol, CEO bij Cartesis.

In zijn nieuwe functie gaat hij een centrale rol spelen in het ontwikkelen en communiceren van Cartesis' strategie en visie. Daarnaast zal Crispin Read zich ook inzetten om de bedrijfspositionering en de samenwerkingsverbanden met de belangrijkste marktspelers in het BPM-ecosysteem te versterken. De grootste uitdaging is wellicht het vergroten van Cartesis' internationale uitstraling. Crispin Read wordt verantwoordelijk voor alle marketing, van product marketing tot corporate communication en field marketing.

"Cartesis richt zich op voortdurende groei en sterke verkoopprestaties. De internationale uitbreiding, de recente introductie van BPM Extended Suite en belangrijke investeringen op het vlak van marketing hebben daar het afgelopen jaar duidelijk aan bijgedragen", aldus Didier Benchimol. "Crispin heeft veel ervaring en kent de sector door en door. Hij is dan ook uitermate geschikt om de marketing stevig aan te pakken en te leiden in de volgende ontwikkelingsfase van onze organisatie."

Read brengt 18 jaar marketing- en product management-ervaring in de zakelijke software mee en in het bijzonder 10 jaar ervaring bij Business Objects in een periode waarin de inkomsten groeiden van 30 miljoen naar 925 miljoen dollar. In zijn laatste functie bij Business Objects was Crispin Read Vice President Product Management voor performance management en BI-tools.

"Dit is een bijzonder goed moment om bij Cartesis te beginnen. Wij hebben een duidelijke focus op de snelst groeiende delen van de business intelligence (BI) -markt en onze mensen hebben veel inzicht en expertise in finance en performance management. Onze producten zijn perfect geschikt om wereldwijd te voldoen aan de vraag van de grootste, meest complexe en wijdvertakte organisaties", zegt Crispin Read. "Cartesis bevindt zich in een goede situatie om zijn strategie verder uit te rollen en wereldwijd marktleider te worden in BPM-diensten aan de Global 2000."

(360 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is de grootste BPM-softwarespecialist in de wereld die bedrijven betrouwbare oplossingen biedt om hun financiële en operationele prestaties te sturen. Cartesis voorziet zijn klanten van controle en inzicht die zij nodig hebben om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Met de recente overname van INEA en AIS Corporations, biedt Cartesis de meest geavanceerde planning- en forecasting-mogelijkheden én information delivery. Welke volledig geïntegreerd zijn, met de beste oplossing voor financiële consolidatie en compliance. Hiermee creëert Cartesis een geïntegreerde benadering van business performance management.

Cartesis is een van de snelst groeiende software bedrijven in de BPM software. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 vertrouwt op Cartesis' krachtige technologie die complexe informatie, processen en mensen samenbrengt in één datamodel, dat snel en consistent over meerdere geografische en business segmenten kan worden toegepast. Het hoofdkantoor van Cartesis is gevestigd in Parijs. Verder heeft het bedrijf en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Tokio en Utrecht. Cartesis heeft ruim 1.300 klanten en een uitgebreid partnernetwerk verspreid over 44 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.com.

De genoemde merken en commerciële namen zijn eigendom van hun respectieve houders.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail:: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com