Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

14 december 2005

Laren (G) - Inbraak auto

Aan 't Have werd op dinsdag (13/12) rond 23.40 uur een inbraak in een auto ontdekt. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van het autoportier. Ontvreemd werd een autoradio.

Zutphen - Kop-staartbotsing

Op de IJsselbrug, thv het tankstation, vond op dinsdag (13/12) rond 17.40 uur een kop-staartbotsing plaats. Een 27-jarige automobiliste uit Zutphen stond stil bij het rode verkeerslicht toen opeens haar voet van het koppelingspedaal schoot. Daardoor reed de auto vooruit en botste ze tegen de auto voor haar, bestuurd door een 22-jarige plaatsgenoot. Deze gleed vervolgens door en raakte het vervoermiddel voor hem, bestuurd door een 43-jarige Zutphenaar. Alleen de middelste auto raakte beschadigd.

Zutphen - diefstal reproducties

Een nog onbekende man heeft woensdag in alle vroegte twee dure reproducties uit een etalage aan de Beukerstraat gestolen. De inbraak werd pas rond 08.30 uur bij de politie gemeld, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de diefstal al om 05.30 uur plaats vond. De dief gooide een etalageruit in, waarna hij er met twee gelijkende kunstwerken, voorstellende het hoofd van Marlon Brando, vandoor ging. Hij is op een racefiets via de Bornshovestraat richting de Pelikaanstraat gevlucht. De man is tussen de 30 en 35 jaar, ongeveer 1.80 lang en hij heeft een getint uiterlijk. Uit het politieonderzoek is deze informatie bekend geworden en de politie zoekt contact met een fietser die getuige zou zijn geweest van het feit. Deze man en ook andere mensen die iets in verband met de diefstal kunnen melden, worden verzocht te bellen met 0900 - 8844

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --