Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 14 december 2005

HBM kalibreert meetapparatuur op locatie

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), één van de toonaangevende producenten van meet- en weegapparatuur, heeft een nieuwe dienstverlening geïntroduceerd. Het bedrijf kan met behulp van een mobiel kalibratiesysteem, de MGCPlus, meetsystemen op locatie kalibreren. Die nieuwe dienstverlening biedt grote voordelen. Omdat het systeem niet losgekoppeld en opgestuurd hoeft te worden, wordt veel tijd bespaard en er hoeft niet in eigen kalibratie-apparatuur en opleiding van medewerkers geïnvesteerd te worden.

Gecertificeerde bedrijven moeten hun meetapparatuur regelmatig laten kalibreren. Dat kan echter problemen opleveren vooral als de meetapparatuur continu gebruikt wordt of als ze onderdeel uitmaakt van complexe meetopstellingen. De meetapparatuur moet dan losgekoppeld en naar een extern kalibratie laboratorium opgestuurd worden. Bedrijven kunnen weliswaar ook zelf kalibreren, maar moeten dan over de noodzakelijke kalibratie-apparatuur en speciaal daarvoor opgeleid personeel beschikken.

HBM heeft een compact en mobiel kalibratiesysteem ontwikkeld, waarmee een specialist van HBM de MGCPlus-meetversterkers bij de klant kan komen kalibreren. In de loop van 2006 is deze dienstverlening ook beschikbaar voor de Spider-meetapparatuur van HBM. Omdat veel voorbereidingen, zoals het maken van het testplan en de lay-out van het certificaat, van te voren off-line uitgevoerd kunnen worden, kan het mobiele kalibratiesysteem de metingen automatisch en zeer snel laten verlopen. Daardoor worden stilstandstijden tot een minimum beperkt. De HBM-engineer kan tijdens zijn bezoek tevens de laatste upgrades in de meetsoftware installeren.

Het mobiele systeem van HBM voldoet uiteraard aan alle eisen. Met het systeem kan de support engineer van HBM een 'working standard certificaat' afgeven, dat onder andere voor ieder meetkanaal de status OK/ not OK aangeeft. Daardoor kan de gebruiker in één oogopslag zien of de meetversterker nog aan de specificaties voldoet. Het certificaat geeft bovendien een overzichtelijke, grafische weergave van het resultaat. Gebruikers van achtkanaals meetmodules kunnen de kwaliteit van de meetversterker in één oogopslag vergelijken met eerdere kalibraties. Dankzij de geïntegreerde temperatuurscompensatie is het overigens ook mogelijk om in het veld (boven of onder de gestandaardiseerde omgevingstemperatuur) te kalibreren.

De mobiele kalibreeroplossing past in het streven van HBM om een compleet aanbod van producten en diensten te leveren. Naast complete meetketens van opnemers en data-acquisitie apparatuur tot en met software en kalibratiesystemen zijn er in de loop der jaren ook diensten voor installatie, technische ondersteuning, trainingen en kalibraties ontwikkeld. HBM was het eerste Duitse bedrijf dat over een eigen door de DKD geaccrediteerd laboratorium voor het kalibreren van krachtopnemers, drukopnemers, koppelmeetassen en spanningsverhoudingen (mV/V) beschikte. Daarnaast heeft HBM een eigen EMC laboratorium (geaccrediteerd door de DAE) en een accreditatie voor weegcellen volgens OIML.

Meer informatie over de nieuwe kalibratiedienst op locatie kan aangevraagd worden bij Thomas Kouwenhoven van HBM Benelux, telefoon 0344-673434 of via info@bnl.hbm.com.


---

Noot voor de pers: Er zijn foto's van de apparatuur beschikbaar, waarmee HBM de kalibraties op locatie uitvoert. Deze kunnen aangevraagd worden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.