Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 december 2005

Doetinchem - Fietsster gewond door aanrijding

Een 73-jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdagmorgen (13/12) op de kruising J. F. Kennedylaan/Rozengaardseweg gewond door aanrijding met een 84-jarige automobiliste uit Doetinchem. De automobiliste stond voor het rode verkeerslicht te wachten en reed rond 09.40 uur, toen het licht op groen sprong, het kruispunt op. De fietsster reed op hetzelfde moment het kruispunt op. Volgens de eerste lezing ook door groen. De politie onderzoekt dit nog. De fietsster kwam ten val en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Doetinchem - Fietsster loopt hoofdletsel op

Een 79-jarige fietsster uit Doetinchem heeft dinsdagmorgen (13/12) op de kruising J. F. kennedylaan/Juliananplein door aanrijding met een 32-jarige automobilist uit Ulft hoofdletsel opgelopen. De vrouw gaf rond 09.30 uur geen voorrang aan de automobilist die op de J. F. Kennedylaan reed, die een voorrangsweg is. De vrouw kwam ten val en liep hoofdletsel op.

Groenlo - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (14/12) op de Borculoseweg een 47-jarige automobilist uit Groenlo aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 02.00 omdat zijn APK verlopen was. De politie constateerde daarbij, dat hij gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie maakte proces-verbaal op.

Winterswijk - Winkeldief aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag (13/12) in een winkel aan de Brink een 52-jarige winkeldief uit Winterswijk aangehouden. De man pakte rond 16.45 uur een pakje sigaretten mee zonder te betalen. De bedrijfsleider hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De politie maakte proces-verbaal op.

Groenlo - Automobilist mishandeld

Een 48-jarige automobilist uit Winterswijk heeft dinsdagavond (13/12) op de Kerkstrraat een 33-jarige automobilist uit Groenlo mishandeld. De automobilist uit Groenlo werd rond 19.20 uur op de Eibergeseweg (binnen de bebouwde kom) door de man uit Winterswijk met hoge snelheid ingehaald. De man uit Groenlo sprak de automobilist in het centrum aan op zijn rijgedrag waarop de verdachte de andere man driemaal in het gezicht sloeg. De politie hield de verdachte later aan en maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --