BedrijfsautoRAI

Van Bentum Transport kiest opnieuw voor Scania

(12/14/2005)
Scania heeft onlangs een order van 25 nieuwe voertuigen aan Van Bentum Transport te Woudenberg uitgeleverd. De order betreft 20 voertuigen van het type R 420 en 5 van het type R 380. Alle voertuigen zijn uitgerust met de comfortabele Highline cabine.
De 420 modellen worden ingezet voor bulktoepassingen terwijl de 380âers voor de afdeling ferrytransporten gebruikt zullen worden, waarmee de voertuigen worden ingezet in de twee hoofdactiviteiten van Van Bentum. Alle voertuigen zijn voorzien van Scania Opticruise en Scania Retarder. Met deze order heeft Van Bentum wederom zijn vertrouwen in Scania uitgesproken. De voertuigen zijn afgeleverd door de Scaniavestiging te Amersfoort.

Alle 25 trucks hebben zijzichtcameraâs en de chassis zijn door Estepe voorzien van een midlift. Hierdoor kan Van Bentum Transport het maximaal toegestane laadgewicht in Engeland benutten. Naast de midlift zijn alle chassis voorzien van minimaal 1100 liter brandstof, waarbij de voertuigen van het type R 380 ook een compressor aan het chassis hebben. Alle beschikbare ruimte aan het chassis is benut dankzij de innovatieve engineering.

Van Bentum Transport is in 1969 opgericht door de heer en mevrouw H.J. van Bentum. Momenteel is de dagelijkse leiding in handen van hun zoon Henk van Bentum en diens vrouw Cindy. Van Bentum Transport heeft voor Scania gekozen vanwege de jarenlange goede ervaringen die het bedrijf al met het merk Scania en de organisatie heeft. Daarnaast waren het lage brandstofverbruik, het eigen gewicht van de chassis en de krachtige uitstraling van de nieuwe R-serie doorslaggevende redenen voor Van Bentum Transport om de order bij Scania te plaatsen.

Bij de order is er een zeer goede samenwerking geweest tussen de Scania werkplaatsen Barneveld en Amersfoort, de werkplaats van Van Bentum en van Estepe in Heesh. De goede planning en continue communicatie tussen alle betrokken partijen, heeft geleid tot een succesvolle uitvoering van de order.