Gemeente Tilburg

Datum
13 december 2005

Tilburg doneert geld voor noodhulp Pakistan

Gemeente verdubbelt ingezamelde bedrag hockeyclubs

Tilburg heeft deze week besloten E 5.000,- te geven voor de noodhulp in Pakistan, als verdubbeling van het bedrag dat Tilburgse hockeyclubs hebben ingezameld. Door de zware aardbeving in dat land op 8 oktober zijn duizenden mensen wees of dakloos geworden. Vijf Tilburgse hockeyclubs (THJC Were Di, TMHC Forward, TMHC Tilburg, MHCU en Shot) hebben in de maand november een inzameling gehouden en zij hebben een bedrag van bijna E 3.600,- opgehaald. "De gemeente heeft dit bedrag ruim verdubbeld. Daarnaast heeft basisschool De Meander een inzamelactie gepland tijdens haar kerstmarkt op 15 december. Het geld dat tijdens die actie wordt ingezameld, zal eveneens door de gemeente worden verdubbeld", aldus wethouder Gon Mevis (Mondiale Bewustwording). Het ingezamelde geld en de gemeentelijke bijdrage wordt overgemaakt op giro 800800 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Inzameling hockeyclubs

Omdat Pakistan een land is met een grote hockeytraditie zijn in Nederland veel hockeyclubs geld gaan inzamelen. Het streefdoel van de KNHB (de hockeybond) was

E 1,- per lid. In Tilburg is dit ruimschoots gehaald. De inzamelingen zijn gehouden tijdens twee competitieweekenden in november en op 4 december is het ingezamelde bedrag via een symbolische cheque overhandigd aan burgemeester Ruud Vreeman.

Aardbeving

Door de aardbeving op 8 oktober zijn meer dan drie miljoen mensen ontheemd. Veel van deze mensen hebben bijna alles verloren wat ze hadden en ze moeten in tenten zien te overleven. Zeker nu de strenge winter in Pakistan is begonnen is er veel internationale hulp nodig. Daarom heeft het college aan de raad toegezegd het bedrag dat in Tilburg voor Pakistan zou worden ingezameld te verdubbelen tot een maximum van E 25.000,-.

Voor de pers:
Frans Jan Lathouwers, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 89 91 Theun van den Boer, Themacommunicatie, telefoon 013 542 88 19

---- --