De Unie


14/12/2005
De Unie sluit contract met Agis
Zorgservice met onafhankelijke Helpdesk exclusief voor Unieleden

Culemborg/Amersfoort, 14 december 2005 - De Unie heeft voor Agis gekozen als partner bij het voeren van een eigen Unie zorgpolis. Unie-voorzitter Jacques Teuwen en Agis bestuursvoorzitter Eelke van der Veen ondertekenen deze week het contract. Exclusief voor Unieleden richten De Unie en Agis een onafhankelijke Helpdesk in. De Unie gaat zowel haar circa 100.000 leden als haar eigen 200 medewerkers de Unie Zorgpolis aanbieden.

Met het aanbieden van een eigen polis geeft De Unie gehoor aan de behoefte van de achterban die tot nu toe voor het overgrote deel particulier verzekerd is. Kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg voor jong en oud zijn belangrijk voor De Unie. "Het sociale gezicht en het solidariteitsprincipe van Agis spreken ons aan. Maar de ruime keuzevrijheid in de aanvullende pakketten, de uitstekende zorginkoop en een eigen Helpdesk waren uiteindelijk doorslaggevend bij de keuze voor Agis", aldus Jacques Teuwen, voorzitter van De Unie.

Unieleden die kiezen voor de Unie Zorgpolis bij Agis krijgen niet alleen een aantrekkelijke korting, maar kunnen ook gebruik maken van een speciaal ingerichte helpdesk met een eigen telefoonnummer. Daarmee kunnen polishouders direct terecht voor een antwoord op hun vragen. Bovendien heeft De Unie contractueel vastgelegd dat niet alleen voor het basispakket een acceptatieplicht geldt maar ook voor de aanvullende verzekeringen iedereen welkom is, jong, oud, ziek of gezond.

Agis en De Unie stellen beiden ruime keuzevrijheid en synergievoordelen in de zorg centraal. Agis behoort met 1,7 miljoen verzekerden tot de top-5 verzekeraars in Nederland en kan daardoor een goede zorginkoop en dienstverlening bieden. Unieleden kunnen naast het verplichte basispakket een eigen aanvullende pakket samenstellen. Er is een keuze uit drie aanvullende pakketten en drie tandzorgverzekeringen.

De Unie, vakbond voor professionals en leidinggevenden, telt ruim 85.000 leden in de industrie en dienstverlening. Daarvan vallen er 20.000 onder de belangengroep Anders Actieven: leden die niet aan het arbeidsproces deelnemen (pensioen, VUT, WAO, WW). Daarnaast behartigt De Unie Zorg en Welzijn de belangen van 15.000 leden die aangesloten zijn bij 19 beroepsverenigingen in de zorg- en welzijnssector. Onder de vlag van de Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) en Uniefacet biedt De Unie ook diensten aan een 24-tal andere verenigingen en beroepsorganisaties. De Unie heeft bedongen dat leden van deze verenigingen en beroepsorganisaties ook de Unie Zorgpolis kunnen afsluiten.

Meer informatie:
Dit is een gezamenlijk persbericht van De Unie en Agis.
* Perscontact De Unie: Koen Jonker

* persvoorlichting@agisweb.nl

In het ledenblad Unie magazine, dat 21 december aanstaande verschijnt, wordt de âUnie zorgpolisâ officieel gelanceerd. De âUnie Zorgpolisâ is na de âUnie Inkomensbeschermerâ en de âUnie Levenslooprekeningâ het derde financiële product op maat waarmee De Unie inspeelt op de kabinetsvormingen in de sociale zekerheid en zorgsector (zie www.unie.nl).

Meer informatie over de Unie Zorgpolis is ook te vinden op www.unie.nl/agis.