Ingezonden persbericht


Imtech: voorgenomen overname ABB Building Services Luxemburg

Gouda, 14 december 2005 - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voornemens is ABB Building Services Luxemburg over te nemen.

Imtech, dat in Luxemburg opereert onder de naam Paul Wagner et Fils, is in dit land de enige grote multidisciplinaire technische dienstverlener. Met 285 medewerkers wordt op jaarbasis een omzet van ruim 30 miljoen euro gerealiseerd. Imtech is marktleider in het nieuwbouwsegment en wenst strategisch haar activiteiten op het gebied van services en management verder te verbreden. In de afgelopen jaren is in dit segment een goede positie opgebouwd waarbij het dienstenpakket is uitgebreid tot complete facility management, inclusief energiemanagement. Met de overname van ABB Building Services Luxemburg wordt deze strategie in verdere versnelling gebracht.

Van ABB Luxemburg neemt Imtech diverse service- en managementcontracten ter waarde van ruim twee miljoen euro en circa 20 onderhoudsspecialisten over. Gegeven de synergetische fit zullen deze Luxemburgse activiteiten van Imtech in de toekomst naar verwachting tot additionele groei leiden.

De verwachting is dat de voorgenomen overname voor eind 2005 geformaliseerd wordt.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Onze website: http://www.imtech.nl