Politie Gelderland-Zuid

Snelheidscontrole

Nijmegen 14-12-2005 - (03)

Door de teams Zuidrand en Midden-Zuid van de Nijmeegse politie is dinsdag een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Daleslaan in Nijmegen. De controle vond plaats tussen 08.30 en 13.00 uur. Er werden 79 snelheidsovertredingen geconstateerd. In totaal werd de snelheid van 2620 voertuigen gemeten. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Op deze plaats is maximaal 50 km/u toegestaan. De controle vond plaats in het kader van de verbetering van de verkeersveiligheid. In zn algemeenheid heeft de politie zich tot doel gesteld om er mede voor te zorgen dat het aantal verkeersdoden en het aantal ziekenhuisgewonden sterk wordt teruggebracht. Gebleken is dat regelmatige verkeerscontroles, naast infrastructurele maatregelen, een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van het aantal verkeersslachtoffers.

Om te kunnen beoordelen of de inspanningen van de politie op dit gebied niet door andere prioriteiten wordt verdrongen zijn met de minister een aantal ijkpunten afgesproken. Eén van die ijkpunten is het aantal bekeuringen dat jaarlijks zal worden uitgeschreven. Belangrijk hierbij is dat het aantal bekeuringen geen doel op zich zijn. Dat is, en blijft, de verhoging van de verkeersveiligheid.