Gemeente Hoogeveen

14 december 2005
Afzender: College B&W en ALESCON
Hoogeveen pakt wachtlijst voor baan bij ALESCON aan Burgemeester & Wethouders van Hoogeveen pakken de wachtlijstproblemen voor de sociale werkvoorziening (wsw) aan. Mensen met een bijstandsuitkering die voor een baan bij de sociale werkvoorziening / ALESCON in aanmerking komen, staan nu twee tot drie jaar op een wachtlijst. B&W van Hoogeveen vinden dat te lang.

Voor de mensen die op 31 december 2005 op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening staan, is een regeling getroffen met ALESCON. Zij krijgen een tijdelijke baan bij het sociale werkvoorzieningschap, voorafgaand aan het SW-dienstverband. De gemeente Hoogeveen vergoedt de kosten voor dit dienstverband aan ALESCON. Men blijft wel op de wachtlijst staan, totdat men aan de beurt is voor een SW-dienstverband bij ALESCON.

Het is de bedoeling dat de mensen die hiervoor in aanmerking komen, al in de loop van januari 2006 beginnen. Het gaat om ongeveer 20 mensen. De gemeente trekt voor het wegwerken van de wachtlijst maximaal 300.000 euro uit.

Er werken op dit moment bij ALESCON ongeveer 670 mensen met een SW-dienstverband vanuit de gemeente Hoogeveen.
14 december 2005

Afzender: gemeente, namens Connexxion
Wijziging route stadsdienst
Busmaatschappij Connexxion past de route van de stadsbussen door De Weide aan. Vanaf zondag 18 december gaat lijn 101 niet meer over de Drift, maar via de Korenstraat. De bushaltes in de Drift komen te vervallen.
De reden van deze aanpassing is de inzet van nieuwe stadsbussen. Deze bussen hebben een lagere vloer om het instappen te vergemakkelijken. Daardoor kunnen ze niet meer over de drempels in de Drift.

Vragen over deze en andere wijzigingen in de dienst beantwoordt de klantenservice van Connexxion, via telefoonnummer 0900-2666399 (lokaal tarief). De huidige en nieuwe bustijden staan ook op www.connexxion.nl.