Dienstenbond CNV

Sociaal Plan TUI
14-12-2005

Na onze ledenbijeenkomsten hebben wij twee keer onderhandeld met de werkgever en zijn tot een concept Sociaal Plan gekomen. Wij leggen het onderhandelingsresultaat met een positief advies aan u voor. Het woord is nu aan de leden: u kunt uw stembiljet tot vrijdag 23 december naar ons terugsturen. Op 20 december houden wij in Rijswijk en in Enschede informatiebijeenkomsten.

In de grote lijnen komt het sociaal plan erop neer nadat men boventallig is geworden, de medewerker een zoektermijn krijgt van zes maanden, om ander werk binnen of buiten TUI te zoeken. Werkt men meer dan 10 jaar bij TUI, is het mogelijk deze zoektermijn met drie maanden uit te breiden. De maatregelen zijn er in eerste instantie op gericht op behoud van werk voor de werknemer.

Bij het einde van het dienstverband krijgt men de zogenaamde kantonrechterformule uitgekeerd met een correctiefactor 0,9.

De kantonrechter formule zit als volgt in elkaar; men krijgt als men jonger is dan veertig jaar het aantal jaren krijgt men als maanden uitgekeerd.

Voorbeeld: vrouw 35 jaar 8 jaar in dienst bruto salaris 1500 krijgt:

1500 maal 8 maal 0,9 is 10.800 uit te betalen bruto ineens.

Dienstjaren tussen 40 jarige leeftijd en 50 jarige leeftijd wordt niet vermenigvuldigd met 1 maar met 1,5 en diensttijd door gebracht tussen de 50 jarige leeftijd en 65 jarige leeftijd moet worden vermenigvuldigd met 2.

Het sociaal plan komt deze week beschikbaar bij uw werkgever en wij zullen het in de loop van de week ook op onze website zetten: www.cnvdienstenbond.nl

In een werknemersvergadering die gehouden wordt door de gezamenlijke werknemersorganisaties zullen wij het sociaal plan toelichten, en vragen beantwoorden.

Deze vergaderingen zullen worden gehouden op dinsdag 20 december 2005.

Aanvang: 17.30 uur in Rijswijk in de Malaga zaal;

Aanvang: 18.00 uur in Enschede in de filmzaal.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111 of email B.degroot@cnvdibo.nl