Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 december 2005

Vuurwerk gooiende jongens naar HALT

TILBURG Gistermiddag rond halfvier hebben agenten aan de Reeshofdijk twee Tilburgse jongens betrapt, die met vuurwerk naar meisjes gooiden. De jongens zijn 12 en 13 jaar oud. In de kleding van de jongens trof de politie nog vuurwerk aan. Nadat de jongens daar afstand van deden is dit door de politie vernietigd. Via het Buro HALT wordt er voor de jongens naar een alternatieve straf gezocht.

GOIRLE Een 18-jarige Goirlenaar werd gistermiddag rond kwart voor vier betrapt met vuurwerk . De man had in totaal 35 stuks vuurwerk bij zich. Hij heeft hier afstand van gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken man met harddrugs op

TILBURG Gistermiddag rond vier uur hebben agenten aan de Graaf Ottostraat in Tilburg een 33-jarige man uit Curaçao aangehouden. Na enig zoeken vonden de agenten zeven buisjes met cocaïne, die na onderzoek van de man uit Curaçao bleken te zijn. Omdat de man verschillende namen opgaf en in het belang van het onderzoek is hij in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten van het Veelplegersteam pakken drugsdealer

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag om tien voor vijf aan de Alleenhouderstraat in Tilburg een 16-jarige Tilburgse jongen opgepakt. Hij werd bij het skatepark aan de Gasthuisring in Tilburg op heterdaad betrapt bij het dealen van drugs

Tilburger meldt zich om straf uit te zitten

TILBURG Een 50-jarige Tilburger meldde zich gistermiddag om vier uur bij het politiebureau van team Tilburg West. De man bleek nog een straf van 120 dagen open te hebben staan. Hij is ingesloten.

Politie vindt hennepkwekerijen

TILBURG Gistermiddag rond kwart over vier hebben agenten in een woning aan de President Steijnstraat in Tilburg een hennepkwekerij met 88 planten aangetroffen. De politie heeft voor nader onderzoek een monster van de planten genomen. De overige planten werden naar de gemeentelijke stortplaats afgevoerd. Bij onderzoek bleek ook dat er met de stroom geknoeid was.

OISTERWIJK In een loods aan de Heukelomseweg in Oisterwijk hebben agenten gisteravond rond kwart voor elf een kwekerij aangetroffen met tussen de 1500 en 1600 planten. De hennepkwekerij was in tweeën verdeeld. Na overleg met de Officier van Justitie in Breda mochten de aangetroffen planten en de bij een hennepkwekerij gebruikte apparatuur vernietigd worden. Door energieleverancier Essent wordt bekeken of de stroom illegaal werd afgetapt.

Fietsen weg uit berging

TILBURG Gisteren heeft een 30-jarige Tilburger bij de politie aangifte gedaan in verband met een inbraak in zijn berging. Daaruit haalden de inbrekers een kinderfiets, een driewieler, een ATB-fiets, een herenfiets, een boormachine, een schuurmachine en een slijpschijf. De waarde van de gestolen goederen is aanzienlijk. Via de brandgang is men op de achterplaats van de woning gekomen en daar hebben de inbrekers de bergingsdeur geforceerd. De politie heeft een aangifte opgenomen van de inbraak die afgelopen weekend werd gepleegd.

Op de bon voor het alcoholverbod

TILBURG Een 58-jarige man uit Tilburg kreeg gistermiddag om halfvijf een bekeuring omdat agenten hem in het Wilhelminapark aantroffen terwijl hij een halve liter bier aan het verorberen was. Voor het Wilhelminapark geldt een alcoholverbod.

Winkeldiefstallen

TILBURG In een warenhuis aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om halfvijf een 36-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw was in de winkel betrapt bij de diefstal van T-shirts met een totale waarde van 104 euro. Tijdens het politie onderzoek bleek dat de vrouw ook nog gesignaleerd stond in verband met valsheid in geschrifte. De Officier van Justitie in Arnhem had haar opsporing, aanhouding en voorgeleiding bevolen. Hierop werd de vrouw ingesloten en wordt zij ter beschikking gesteld van het Openbaar Ministerie in Arnhem.

TILBURG Een 15-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag om vijf over vijf aangehouden. Dat gebeurde op het Korvelplein. In een supermarkt had de jongen verschillende frisdranken weggehaald.

TILBURG Twee Tilburgse meisjes, 14 en 15 jaar oud kunnen naar het Buro HALT. Ze werden gistermiddag rond tien over halfzes in een winkel aan de Heuvelstraat betrapt bij winkeldiefstal. Een van de meisjes pleegde de diefstal terwijl het andere meisje op de uitkijk stond. Beveiligingspersoneel van de winkel betrapte het duo en leverde ze over aan de politie.

Prostituee op de bon

TILBURG Aan het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over zes een 44-jarige vrouw bekeurd. Zij werd op heterdaad betrapt toen zij naar chauffeurs van passerende autos wenkte.

Burenconflict draait uit op vernieling

TILBURG Gisteravond om tien over halfnegen hebben agenten aan het Valeriaanhof in Tilburg een 63-jarige man uit deze stad aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, had bij de overburen de voordeur vernield. Tussen deze bewoners botert het al langer niet.

Politie onderzoekt beroving Tilburgse jongens

TILBURG De politie heeft gisteravond van een 15-jarige Tilburgse jongen een uitgebreide aangifte opgenomen in verband met een straatroof. De straatroof werd gepleegd aan het Oude Maasje in Tilburg. Daar werd de jongen, die in gezelschap was van twee 14-jarige vrienden, door een drietal straatrovers met een mes bedreigd. Hij moest zijn mobiele telefoon afgeven. Van een van de vrienden van de Tilburgse jongen werd ook de mobiele telefoon weggehaald. De politie stelt een nader onderzoek in. De drie straatrovers reden na de straatroof op hun brommers weg.

Agenten pakken mannen op met gestolen fiets

TILBURG Aan de Hasseltstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van halfnegen twee mannen aangehouden. Het duo was in het bezit van een fiets waarvan het slot opengebroken was en die dus vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De mannen, 27 en 18 jaar oud en afkomstig uit Oisterwijk en Veldhoven zijn na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt jonge inbrekers op

HIKLVARENBEEK Bij een inbraak in een werkplaats van het recreatiepark de Beekse Bergen hebben agenten gisteravond rond de klok van negen uur twee Tilburgse jongens (16 en 17 jaar oud) aangehouden. De jongens werden betrapt bij de diefstal van drie karts. Om bij de karts te komen hadden de inbrekers een deur opengebroken. De jongens zij n ingesloten en de politie stekt een nader onderzoek in.

Inbrekers halen drie computers weg

OISTERWIJK Gisteravond werd bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk ingebroken. De inbrekers zijn er met drie computerkasten vandoor gegaan. Om in het bedrijf te komen hebben de inbrekers een raam opengebroken. De politie heeft van de 47-jarige eigenaar van het bedrijf een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bekeuringen bij verlichtingscontroles

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteren op verschillende locaties in het teamgebied een verlichtingscontrole gehouden. De agenten controleerden op het NS Plein, de Besterdring, de Veldhovenring, het Wilhelminapark, de Reitse Hoevenstraat, de Statenlaan en de Westermarkt. Er werden 44 bekeuringen uitgedeeld omdat weggebruikers op hun voertuig geen licht hadden. Een automobilist kreeg een bon omdat hij ten onrechte de mistlampen aan had. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen en geen bromfietscertificaat bij zich hadden

TILBURG Bikers van team Binnenstad hebben gisteravond aan de Trouwlaan in Tilburg vijf fietsers bekeurd die geen licht hadden.

OISTERWIJK De politie in Oisterwijk controleerde gisteravond de verlichting van fietsers op de Tilburgseweg in deze plaats. Elf van hen hadden de verlichting niet in orde.

TILBURG Agenten van het politieteam Leijdal controleerden vanmorgen de fietsverlichting. Dat gebeurde op de Broekhovenseweg en de Oude Hilvarenbeekseweg. Er werden 33 fietsers bekeurd die geen licht hadden. Verder werd er é ébkeuring uitgedeeld voor het niet stoppen voor een rood licht en zeven weggebruikers gingen op de bon omdat ze een gesloten verklaring negeerden.

Tilburgse vrouw door trimmers mishandeld

TILBURG Een 50-jarige Tilburgse vrouw is vanmorgen rond halftien in de Oude Waranda te Tilburg door twee joggers mishandeld. De vrouw had haar honden los lopen in de Oude Waranda en dit werd door de joggers niet gewaardeerd. Een van hen sloeg de vrouw bij een woordenwisseling op haar kaak. Van de joggers is slechts bekend dat ze gekleed waren in een rood en in een blauw trainingspak en ongeveer 35 jaar oud zijn. De politie zoekt getuigen van deze vorm van zinloos geweld. Zij kunnen zich melden via het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP): 0900 88 44

Paarden mishandeld

TILBURG Een 50-jarige man uit Tilburg heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling van twee van zijn trekpaarden. Deze dieren, die in een wei aan de Ringbaan West staan, zijn vermoedelijk het afgelopen weekend mishandeld. Met een scherp voorwerp (vermoedelijk een mes, werden de beide trekpaarden links in hun bovenlip mishandeld. Een dierenarts moest er aan te pas komen, die de dieren onder verdoving heeft behandeld. Een van de paarden was zo angstig geworden dat het beest met een verdovingsgel behandeld moest worden om weer rustig te krijgen. De mishandeling is gepleegd tussen zondag en maandag. De eigenaar van de paarden heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie.

Bewakingscamera gestolen

TILBURG Bij een bedrijf aan de Lovense Kanaaldijk hebben dieven het afgelopen weekend een bewakingscamera ter waarde van bijna 1700 euro gestolen. De camera werd netjes en vakkundig verwijderd. De 59-jarige eigenaar van het bedrijf heeft vandaag hiervan aangifte gedaan.

Veelpleger aangehouden voor woninginbraak

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben vanmorgen in zijn woning aan de Veestraat in Tilburg een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Jan van Galenstraat in Tilburg waar hij gistermiddag een laptop weghaalde. Een getuige had de man over de schutting van die woning zien klimmen. Omdat de Tilburger bij politie en justitie geregistreerd staat als Veelpleger is hij conform het voor Veelplegers geldende protocol in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en na het politieonderzoek wordt de verdachte ter beschikking van het Openbaar Ministerie gesteld. Meestal blijven dergelijke verdachten in voorlopige hechtenis tot de zaak voor de rechter komt.

Auteur: Carel Bouman