Politie Gelderland-Zuid

Gestolen snorfiets in woonkamer aangetroffen

Nijmegen 14-12-2005 - (07)

Een 39-jarige man uit Arnhem parkeerde dinsdagmiddag zijn snorfiets op de Couwenbergstraat en ging een winkel binnen. Toen hij terugkwam was de afgesloten snorfiets verdwenen.

De man meldde dit aan de politie, die meteen kwam en op zoek ging naar getuigen. Een voorbijganger verklaarde aan de politie dat hij had gezien dat een man de snorfiets meesleepte naar de hal van het flatgebouw aan de Treubstraat.

De politie heeft toen in overleg met flatbewoners de kelderboxen nagekeken, maar kon daar niks vinden. Omdat de politiemensen wisten dat er in dat flatgebouw een voor hen bekende man woont, hebben ze bij zijn woning aangebeld. De deur werd niet geopend en toen de politiemensen door het raam de woning in keken, zagen zij de bedoelde snorfiets midden in de woning staan. Op de bank lag een man te slapen.

Na herhaaldelijk bellen en kloppen, werd de deur uiteindelijk geopend en zagen de politiemensen ook nog een mountainbike in de woning staan. De man verklaarde dat hij de snorfiets in de lift gevonden had. De snorfiets en de fiets zijn in beslag genomen en de 39-jarige bewoner werd aangehouden.