Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 14 december

Alkmaar 14-12-2005 - 15.00 uur

Weg afgesloten na kantelen kraanwagen

Nieuwe Niedorp, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdagmorgen omstreeks 06.20 uur verloor de bestuurder van een kraanwagen, een 19-jarige inwoner van Alkmaar, die over de Provincaielweg N242 reed door een klapband de macht over het stuur waardoor het voertuig kantelde. De bestuurder bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij. Vanaf ongeveer 10.00 uur is men bezig geweest om de kraan uit de berm te takelen. Dit heeft geduurd tot ver in de middag. Tengevolge van deze werkzaamheden werd tussen 10.30 en 17.15 uur de Provincialeweg tussen de Groetweg en de afslag Nieuwe Niedorp, in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Computers gestolen uit winkel

Heerhugowaard, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdag ontdekte een medewerker van een winkelbedrijf aan de Middenweg dat er een 9-tal laptop computers waren verdwenen. De apparaten stonden, in een afwachting van vervoer naar elders, in een aparte ruimte. Maandagmorgen bleek dat de computers waren verdwenen. Het is niet bekend op welke wijze de goederen zijn weggenomen. De diefstal moet tussen zaterdag 10 en maandag 12 december hebben plaatsgevonden.

Diefstal auto.

Alkmaar, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdagmiddag ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn voertuig was gestolen. De auto stond geparkeerd op de Charlotte de Bourbonstraat. Het gaat om een auto van het merk Nissan, type Sunny 6 HB. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken DD-RL-18.

Verkeerscontrole

Alkmaar, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg op een weggedeelte met een snelheidslimiet van 70 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van 2090 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 216, ruim 10%, te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 km/u.

Wieringerwerf, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Medemblikkerweg op een weggedeelte met een snelheidslimiet van 80 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van 160 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 20 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 km/u.

Heerhugowaard, woensdag 14 december 2005.

Woensdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Middenweg. Tijdens deze controle weerden 26 fietser bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden op hun fiets.

Vier jongens aangehouden na het plegen van openlijke geweldpleging.

Bovenkarspel, dinsdag 13 december 2005.

Dinsdagmiddag zijn vier jongens, variërend in de leeftijd van 14 tot 16 jaar en afkomstig uit Bovenkarspel en Enkhuizen, aangehouden nadat zij zich hadden schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. Het viertal maakte deel uit van een groep jongelui die zich vervelend gedroegen bij een bedrijfspand aan De Middend. Toen een medewerkster hier wat van zei werden haar een aantal grove opmerkingen naar het hoofd geslingerd. Toen een voorbijganger, een 56-jarige man uit Grootebroek, hier een opmerking over plaatste werd hij door verschillende jongens uit de groep, waaronder de vier aangehoudenen, geschopt en geslagen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam rende de groep weg maar konden de vier jongens worden aangehouden. Zij zijn na verhoor, later in de middag weer in vrijheid gesteld.

Wederom autobranden in Hoorn, politie zoekt getuigen

Hoorn, woensdag 14 december 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden wederom een aantal autos vernield door brand. Op het Pelmolenpad troffen agenten na een brandmelding een auto aan die nagenoeg was uitgebrand. Kort daarop kwam een melding van een autobrand op de Westersingel. Ook deze auto werd door het vuur zwaar beschadigd evenals een auto die in de directe omgeving geparkeerd stond. Vooralsnog is het niet duidelijk of de branden in de afgelopen nacht en die van de nacht daarvoor zijn toe te schrijven aan dezelfde dader(s). De technische recherche is een onderzoek gestart naar de verschillende branden. De politie in Hoorn zal extra surveillance uitvoeren die gericht zijn op dit soort calamiteiten. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mogelijke getuigen. Mogelijk zijn er mensen die in de afgelopen nachten in de omgeving van de brandstichtingen (Westersingel, Pelmolenpad, Houtzaagmolen en Gravenstraat) personen gezien die zich vreemd gedroegen of daar niet thuis hoorden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Strenge controles hebben succes

Den Helder, woensdag 14 december 2005

De politie in Den Helder heeft met extra controles de overlast van fietsers in het voetgangersgebied in Den Helder sterk teruggedrongen. Reden genoeg om na een korte periode van minder toezicht weer een nieuwe actieperiode te starten.

Aanleiding voor de controles waren de klachten van winkeliers en winkelend publiek over de hinderlijke en soms gevaarlijke aanwezigheid van fietsers in het voetgangersgebied. Mensen die niet de moeite nemen om even af te stappen en naast hun fiets te lopen, maar in plaats daarvan tussen de wandelaars door zigzaggen. Dit tot grote irritatie van het winkelend publiek en de winkeliers.

In de periode van 30 november tot en met 9 december werden daarom gerichte controles gehouden. Hierbij werden maar liefst 71 bekeuringen uitgedeeld. Daarvoor werd er 11 maal gecontroleerd met een totale controletijd van 15 uur. Opvallend was dat vooral tijdens de eerste controles veel bekeuringen vielen, maar dat naar mate de controles vorderden, het aantal bekeuringen sterk terugliepen. De controle bleken daarmee te werken.

De politie gaat er echter van uit dat de problemen niet met een controleperiode te verhelpen zijn. Daarom is nog dit jaar een tweede controleperiode gepland. Deze periode wordt rond de kers gehouden.

Inbraak in school

Hoorn, woensdag 14 december 2005

In de nacht van dinsdag op woensdag werd tussen 19.00 en 01.05 uur ingebroken in een school aan de Tweeboomlaan in Hoorn. De daders vernielden een raam van een kantoorruimte van de administratie en namen daar een flatscreen monitor weg.

Softdrugs

Andijk, woensdag 14 december 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 02.00 uur hield de politie een 18-jarige jongen aan in een schuur bij een woning aan de Knokkel in Andijk. De jongen had daar een tijdelijk onderkomen gevonden. De politie had echter een tip binnen gekregen dat hij een zak met softdrugs bij zich zou hebben. De hennep bleek in een kleine fietstas te zitten. Er zaten ook gripzakjes en een weegschaaltje zij, zodat het aannemelijk is dat de drugs voor de verkoop bestemd waren.

Radardetector

Alkmaar, dinsdag 13 december 2005

Op dinsdagavond omstreeks 20.30 uur werd een 66-jarige man uit Zuid-Scharwoude gecontroleerd op de Schagerweg in Alkmaar. De man bleek een radardetector in zijn auto ingebouwd te hebben. Deze detectoren zijn verboden in Nederland. Het apparaat werd in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal.

Man aangehouden na inbraak bedrijven.

Hoorn, woensdag 14 december 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Torenwachter. De man wordt er van verdacht dat hij eerder die nacht meerdere inbraken heeft gepleegd in Hoorn. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Huesmolen. Hij was binnengekomen door het vernielen van een raam. Vanuit de winkel had de verdachte diverse goederen waaronder MP3 spelers een dvd-speler en telefoontoestellen weggenomen. Hij kon door twee getuigen worden aangehouden waarna hij werd overgedragen aan de politie. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek dat de verdachte eerder die nacht had ingebroken in een winkel aan het Betje Wolfplein. Vanuit deze winkel had de verdachte een aantal MP3 spelers weggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Laatst gewijzigd 14-12-2005 15:19 | © Politie Noord-Holland Noord |