Ingezonden persbericht


Persbericht

BESTEMD VOOR DATUM
Sociaal-economische redactie 14 december 2005

CNV Jongeren besparen flink op ziektekostenverzekering!

De jongerenvakbond CNV Jongeren biedt haar leden een collectieve zorgverzekering aan met korting op de verplichte basispolis. Voor slechts 1 euro per maand, kunnen jongeren gebruik maken van de CNV zorgpolis waarmee ze flink wat besparen. Leden van CNV Jongeren krijgen 7.5 % korting op de verplichte basispolis. Het voordeel kan oplopen als je ook een aanvullende verzekering neemt. CNV-Jongeren voorzitter Antoon Blokland: "Er is zelfs een pakket voor jongeren ontwikkeld. Hierin zitten onder meer ruimere vergoedingen voor blessures en vaccinaties. Jongeren kunnen met een CNV Jongeren lidmaatschap dus flink besparen."

We schetsen even een voorbeeldsituatie. Jeroen is 19 heeft een ziektekostenverzekering nodig. Hij houdt van reizen en sport regelmatig . Als lid van CNV Jongeren heeft hij 7,5 procent korting op de ziektekostenverzekering van het CNV. CNV Jongeren betalen voor de verplichte basispolis zonder eigen risico een maandpremie van ¤ 82,56 (per jaar ¤ 990,68). Als je kiest voor betaling per jaar vooraf, krijg je extra korting en bedraagt de premie ¤ 960,95. Met het JongerenPakket is hij ook verzekerd voor allerlei extra vergoedingen op het gebied van brillen en contactlenzen, vier keer per jaar blessureconsult, fitness en 100% vaccinatie voor reizen naar het buitenland. Deze aanvulling kost ¤ 9,95 per maand.

Alle CNV Jongeren ontvangen op korte termijn een aanbod. Iedereen heeft tot 1 maart 2006 de tijd om een nieuwe ziektekostenverzekering te kiezen. Wanneer jongeren nu lid worden van CNV Jongeren voor maar 12 euro per jaar, kunnen ze ook profiteren van deze voordelige polis.

CNV Jongeren heeft een contract gesloten met OZ zorgverzekeringen. De CNV Zorgpolis is niet alleen voordelig, maar ook goed. OZ is de enige zorgverzekeraar in Nederland die voor het derde jaar op rij tot de beste van Nederland behoort. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van het College toezicht zorgverzekeringen. Ook het onderzoek dat de Consumentenbond in november publiceerde, toonde aan dat OZ tot de top van zorgverzekeraars behoort. Verder vindt CNV Jongeren het positief dat OZ een verzekeraar zonder winstoogmerk is en dat ze leden garandeert binnen veertien dagen te kunnen helpen in geval van een ingreep.

CNV Jongeren drukt jongeren op het hart om een goede afweging te maken en de verschillende aanbiedingen van zorgverzekeraars zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Voor nadere informatie:
www.cnvjongeren.nl
www.oz.nl/cnv
Josephine Vogel (OZ) 06 - 226 959 79 / (076) 524 35 39; Henk Moerman (CNV Verzekeringen) 06 - 113 026 02 of Debby Houtgraaf (CNV Jongeren) 030-2913684.