Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 december 2005

Epe - Tiener aangehouden

De politie heeft op dinsdagmiddag (13/12) een tiener uit Epe aangehouden voor het wegnemen van een paar aanstekers uit een winkel aan de Hoge Weerd, zonder af te rekenen. De verdachte wordt doorverwezen naar het jeugdpreventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Harderwijk - Babbeltruc

Een oudere bewoonster van de Willem de Zwijgerlaan is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op dinsdag (13/12) kreeg zij tussen 13.15-13.35 uur bezoek van twee mannen. Eerst belde één man aan met het verhaal dat hij van de gemeente was en dat er problemen waren met de riolering. Ivm ontploffingsgevaar adviseerde hij de vrouw om alle waardevolle spullen snel te verzamelen zodat zij ze die kon laten registreren. Terwijl zij alles verzamelde, liet de man een tweede persoon binnen en ging vervolgens weer bij de vrouw staan. Vrij snel daarna vertrokken de mannen en miste de bewoonster een envelop met een fors geldbedrag. Signalement mannen: blanke huidskleur, ong. 1.80 m lang, normaal postuur en zwart haar. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt voor dit soort praktijken.

Harderwijk - Winkeldievegge aangehouden

De politie heeft op dinsdagmorgen (13/12) een 54-jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden voor diefstal uit een supermarkt aan de Achterste Wei. De politie overlegd met de officier van justitie over de hoogte van de boete.

Harderwijk - Man met vuurwapen opgepakt

De politie heeft op dinsdagmorgen (13/12) op het Stationsplein een 35-jarige man uit Dronten aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. De politie beschikte over informatie dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Bij zijn aanhouding bleek de man inderdaad een vuurwapen op zak te hebben. Het vuurwapen is in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Heerde - Ongeval betrokken bij aanrijding

Een 20-jarige automobilist uit Balkburg reed op dinsdag (13/12) rond 11.35 uur op het viaduct over de A50 en wilde vanaf de Kamperweg de oprit naar de A50 nemen. Bij het links afslaan zag hij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Epe, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De Epenaar werd met onbekend letsel en voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn auto was total loss.

Wezep - 94 bestuurders te snel

De politie heeft 94 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. De snelheidscontrole werd gehouden op dinsdagmorgen (13/12) op de Stationsweg ism de Koninklijke Marechaussee. Er werden 615 passanten gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur op een traject waar 50 km per uur is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --