Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 14 December 2005

(
Katwijk Botsing met waardetransporteur
Op woensdag 14 december, omstreeks 10.30 uur op de Lageweg in Katwijk, heeft er een aanrijding tussen een waardetransporteur en een bestelbusje plaatsgevonden. Het bestelbusje liet op de Lageweg een vrachtwagen voor om af te kunnen slaan in de richting van de Provincialeweg. De achteropkomende geldwagen, bestuurd door een 37-jarige man uit Naarden, zag te laat dat het bestelbusje stil stond en klapte op de achterkant. De automobilist (identiteit nog onbekend) van het bestelbusjes is door de klap gewond geraakt en is naar het LUMC overgebracht. Het bestelbusje is weggesleept, de geldwagen kon nog verder rijden.

Katwijk Ongeval rijden door roodlicht
Een 17-jarig meisje uit Katwijk is gewond geraakt toen zij met haar fiets door een oranje verkeerslicht is gereden. Zij dacht nog net de oversteek te kunnen maken. De fietsster reed vanuit de richting van de Parsstraat het kruispunt van de Hoorneslaan op. Op dat moment kreeg juist een automobiliste groenlicht en trok op om het kruispunt op te rijden. De automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Mennecy (FR), zag de fietsster te laat en reed haar aan. De Katwijkse kwam ten val en is met hoofdletsel overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.

Oegstgeest/ Warmond/ Sassenheim Veelvuldig gecontroleerd op roodlicht
Het politieteam Oegstgeest heeft de laatste maanden veelvuldig gecontroleerd op het rijden door roodlicht. In de maanden oktober tot en met half december, zijn er in totaal 82 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die door roodlicht reden. 42 automobilisten werden bekeurd, zij kregen een boete van 95 euro. 40 (brom)fietsers zijn door het rode licht gereden. Het rijden door roodlicht levert een fietser een bekeuring van 25 euro op voor een bromfietser zijn de kosten 40 euro. Het team controleerde in Oegstgeest op de kruising van de A44 met de Rijnzichtweg en op de kruising van de President Kennedylaan en de Haaswijklaan. In Warmond werden bekeuringen uitgedeeld op de kruising van de Oranje Nassaulaan en de Padoxlaan. In Sassenheim controleerden agenten op de kruising van de Parklaan met de Narcissenlaan. Het rijden door roodlicht levert de nodige gevaarlijke verkeerssituaties op in het verkeer. Net nog even door oranje fietsen of rijden, waarna het licht snel rood wordt, kan voor een aanrijding zorgen. Dat daarbij gewonden vallen is niet zelden. Er is dus niets mis mee om te remmen voor oranjelicht!

Leiden Verkeersongeval
De politie heeft op woensdag 14 december, rond 08.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Burggravenlaan. Een 46-jarige jarige vrouw uit Leiden stond met haar auto geparkeerd op de Burggravenlaan. Op het moment dat zij uit wilde stappen en het portier open wilde doen, reed juist een 51-jarige Leiderdorper op zijn fiets langs. De openzwaaiende deur raakte de fietser. De man is met letsel aan de arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Leiden Politie treft gestolen bromfiets aan

De politie ontdekte woensdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Molenwerf een gestolen bromfiets. Rond 11.30 uur controleerden agenten de bromfiets waarop een 38-jarige man uit Leiden reed. Het bleek dat de politie Haaglanden de bromfiets als gestolen had laten signaleren nadat de gedupeerde eigenaar daarvan aangifte had gedaan. De Leidenaar ontkent de bromfiets gestolen te hebben maar gekregen te hebben. De man is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. De bromfiets is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Leimuiden Scooter tegen paal aan
Agenten kregen op woensdag 14 december, omstreeks 08.00 uur, de melding dat er op de Willem van der Veldenweg een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een scooter tegen een paaltje opgereden te zijn. De bestuurder van de scooter, een Alphenaar van 61 jaar, is met een hersenschudding overgebracht naar het LUMC. De man heeft waarschijnlijk niet uiterst rechts gehouden om bij een wegversmalling het pad voor de fietsers/ bromfietsers te volgen en is tegen de daar geplaatste paaltjes aangereden. De man is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.


Bodegraven Politie ontdekt partij opgeslagen vuurwerk

De politie heeft woensdagmorgen 14 december in een schuur achter een woning aan het Westeinde een partij legaal en illegaal vuurwerk ontdekt. De ontdekking werd gedaan na informatie dat er mogelijk vuurwerk in de schuur zou worden opgeslagen. Onder een boot werd in een grote doos voor 69,7 kilogram aan vuurwerk gevonden. Het ging hier om siervuurwerk, een groot formaat rotje en 140 pantzervuist strijkers. Het afsteken van dit soort vuurwerk had zeker voor schade kunnen zorgen aan publiek of andermans bezit. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De 48-jarige bewoonster werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op voor overtreding van het vuurwerkbesluit, de wet milieugevaarlijke stoffen en de wet economische delicten. De vrouw werd aan het begin van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Ook tegen illegale vuurwerkopslag treedt de politie streng op. Dit past in haar aanpak om oudejaarsvernielingen en -overlast terug te dringen. Wie tijdens de viering en in de aanloop van Oud op Nieuw zich bezig houdt met vandalisme, kan rekenen op een streng optreden van de politie. De politie Hollands Midden gaat vandalisme tijdens de jaarwisseling en vuurwerkoverlast in de aanloop naar Oud op Nieuw streng aanpakken, zoals aangekondigd. Wie betrapt wordt, wordt aangehouden en gaat mee naar het bureau. De politie adviseert burgers 1-1-2 te bellen als zij zien dat er vernield wordt of er vuurwerk wordt afgestoken. Als de daders al zijn gevlogen kan gebeld worden naar 0900-8844.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --