Persberichten Regio Brabant-Noord woensdag 14/12

's-Hertogenbosch 14-12-2005

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT WONING

Heusden In de nacht van dinsdag op woensdag is een 51-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch aangehouden voor diefstal uit een woning en verduistering van een auto. De man wordt ervan verdacht medio oktober uit de woning van zijn ex-vriendin aan de Beatrixstraat in Heusden een pinpas te hebben ontvreemd. Diezelfde dag leende hij van de ex-man van die ex-vriendin een auto die hij niet terugbracht. De verdachte heeft tot dat de pinpas werd geblokkeerd, kans gezien enkele honderden euros op te nemen. De auto werd enkele dagen later teruggevonden. De verdachte kon vannacht worden aangehouden en is inmiddels inverzekeringgesteld.

KERST IN DE CEL

s-Hertogenbosch Een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats zal de kerstdagen in een cel door moeten brengen. Agenten troffen de man aan op de Van Berckelstraat in s-Hertogenbosch en zij wisten dat de man nog gevangenisstraf tegoed had. Bij nader onderzoek bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 59 dagen uit moest zitten voor o.a. diefstal en het opgeven van een valse naam. De man is aangehouden en ingesloten.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 23-jarige Bosschenaar op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor het dealen van harddrugs. Agenten constateerden dat de man aan meerdere mensen drugs verkocht. De dealer is aangehouden en bleek enkele grammen heroïne en enkele grammen cocaïne bij zich te hebben. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

ROEMENEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen zijn op de Lokerenpassage in s-Hertogenbosch een 18-jarige Roemeen en een 54-jarige Roemeense aangehouden. Beide beschikten niet over de vereiste identiteitspapieren. Verder heeft de vrouw een boete van 75 euro gehad voor het venten met boekjes en de man kreeg een bekeuring van 50 euro voor het inzamelen van geld. Beiden zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.

ONDERZOEK DRUGSDEALERS AFGEROND

Rosmalen De politie in Rosmalen heeft met de aanhouding van twee mannen uit deze plaats een onderzoek naar het dealen van drugs afgerond. Woensdag 7 december heeft de politie een 19-jarige verdachte op de A2 ter hoogte van Hoenzadriel. Op 2 december jl. is reeds een 28-jarige Rosmalenaar aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs in de omgeving van Rosmalen. De 28-jarige man is inmiddels in bewaring gesteld. De politie heeft in totaal 108 gripzakjes met vermoedelijk cocaïne en een hoeveelheid contant geld inbeslaggenomen.

VERDACHTE VAN AUTODIEFSTAL

Boxmeer - Aan de Beugenseweg in Boxmeer is dinsdagavond een 50 jarige inwoner van Boxmeer aangehouden. Hij werd aangetroffen in een personenauto die een dag eerder vanaf de Elzenstraat was gestolen. Een kennis van de eigenaar zag de auto met de verdachte staan bij een tankstation. De verdachte is ingesloten.

GEWOND NA VAL MET BROMFIETS

Heeswijk Dinther Dinsdagmiddag is een 35 jarige inwoner van Heeswijk Dinther op de Meerstraat door onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val gekomen en gewond geraakt. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg na het afleggen van een blaastest een proces-verbaal omdat toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken.

VERKEERSCONTROLES

Sint Oedenrode - Dinsdag zijn op de Noordelijke randweg, de Eerschotsestraat en de Hertog Hendrikstraat verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er zeventien bekeuringen uitgedeeld door het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de maximum snelheid, niet dragen van de helm en het onbevoegd parkeren op een invalidenparkeerplaats.

WINKELDIEVEGGE LOOPT TEGEN DE LAMP

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 38-jarige Bossche bij een warenhuis aan de Scheidingstraat in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van parfum. De vrouw is aangehouden. Verder bleek zij diezelfde dag voor bijna 100 Euro aan verzorgingsproducten bij een drogisterij aan de Hooge Steenweg te hebben ontvreemd. De vrouw is voor verhoor ingesloten.

POGING DIEFSTAL DVD-SPELER

Schijndel Dinsdagmiddag zijn een 18-jarig meisje en 17-jarige jongen uit Schijndel aangehouden voor poging tot diefstal van een DVD-speler uit een supermarkt aan de Hoofdstraat in Schijndel. De twee werden betrapt door een medewerker en verlieten de winkel. De gewaarschuwde politie kon de twee korte tijd later op de Pegstukken aanhouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

MAN MET MES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De man bleek bij controle een mes met een lengte van ruim dertig centimeter in zijn broeksband te dragen. Hij is voor verhoor ingesloten en het mes is inbeslaggenomen.

HENNEPKWEKERIJ OORZAAK BRAND

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is brand ontstaan in een hennepkwekerij op de zolderverdieping van een woning aan de Michiel de Ruyterstraat in s-Hertogenbosch. Aan het pand ontstond aanzienlijke schade. Op de zolder bleven nog slechts resten van de kwekerij over. De politie vermoed dat er illegaal stroom is afgetapt. De 36-jarige bewoonster van de woning is in verband met de kwekerij verhoord. Proces-verbaal is opgemaakt.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Sint Anthonis Dinsdagavond is een 18-jarige fietster uit Sint Anthonis op de Zandkant in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding met een 38-jarige automobilist ook woonachtig in Sint Anthonis. Het meisje reed vanuit de richting Boxmeer in de richting Sint Anthonis. Het meisje wilde waar het fietspad eindigt de Zandkant opfietsen en werd daarbij verblind door autoverlichting van de automobilist. De automobilist werd op zijn beurt verblind door andere autos. Door e.e.a. zagen de twee elkaar niet en ontstond er een aanrijding. Het slachtoffer is met o.a. een hersenschudding en diverse verwondingen overgebracht naar het Maasziekenhuis.

AGRESSIE IN HET VERKEER

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen heeft er op Hesselsstraat in s-Hertogenbosch een vechtpartij plaatsgevonden tussen 36-jarige chauffeur uit Arendonk en een 40-jarige Bosschenaar. De twee gingen elkaar te lijf na onenigheid over de vrachtwagen van de man uit Arendonk die in de weg zou staan. De Bosschenaar moest zich onder dokterbehandeling laten stellen. Beide zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

VERKEERSZONDAAR AANGEHOUDEN

Oss Woensdagmorgen is een 25-jarige inwoner uit Oss aangehouden omdat hij op de Molenstraat in zijn woonplaats gevaarlijk weggedrag vertoonde en geen rijbewijs kon tonen.

De man haalde meteen na de kruising in over de doorgetrokken streep en reed door het voorsorteervak voor linksaf, bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. De man kon geen rijbewijs tonen en er was geen goed garen met hem te spinnen. Hij is daarop aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en voor verhoor ingesloten. De douane is in kennis gesteld omdat hij met een Belgisch kenteken reed. Proces-verbaal is opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Haps Woensdagmorgen is bij een winkel aan de Parallelstraat in Haps een 59-jarige man uit Boekel betrapt op winkeldiefstal. De man nam een portable TV weg. Hij is door de gewaarschuwde politie aangehouden en voor verhoor ingesloten.

ERNSTIG VERKEERSONGEVAL

Volkel Woensdagmorgen heeft er op de Zeelandsedijk in Volkel een frontale aanrijding plaatsgevonden. Bij de aanrijding raakten twee personen gewond. Een 37-jarige automobilist uit Heesch reed in de richting van Boekel en kwam met zijn auto door nog onbekende oorzaak op de weghelft voor het tegoetkomende verkeer terecht. Hij reed daarbij tegen de auto van een 35-jarige man uit Volkel die vanuit tegenovergestelde richting naderde. De auto van de man uit Volkel belandde in de sloot. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De automobilist uit Heesch kwam bekneld te zitten in zijn auto en is door de brandweer uit Uden uit het wrak bevrijd. Hij is overgebracht naar het Radboudziekenhuis met o.a. een beenbreuk en diverse kneuzingen. Een politiehelicopter heeft luchtfotos gemaakt.