Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 14 december 2005

Automobilist gewond

Man raakt door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botst met zijn auto tegen een boom

Oldenzaal

Woensdagmorgen 14 december vindt omstreeks 08.30 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Ossenmaatstraat in Oldenzaal. Een 34 jarige Oldenzaler verliest door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botst met zijn auto tegen een boom. De man raakt hierbij gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-157958)

Aanhouding na mishandeling en vernieling

Aangehouden verdachte heeft inmiddels bekend

Nijverdal

Vrijdag 18 november rijden twee jongens uit Nijverdal van 16 en 17 jaar omstreeks 23.45 uur op de Boomcateweg in Nijverdal. Zij worden ingehaald door twee fietsers. Een van hen schopt tijdens het inhalen tegen de fiets van een van de jongens waardoor deze bijna valt. Even later stappen de mannen van de fiets. Een van de mannen slaat de 17 jarige jongen in het gezicht met als gevolg een bloedneus. Ook raakt de fiets van de jongen beschadigd. De 16 jarige jongen krijgt vervolgens een duw en komt hierdoor ten val. Hij raakt niet gewond. Zijn fiets en kleding raken wel beschadigd. De jongens zien kans weg te fietsen en doen aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in en houdt dinsdag 13 december een 28 jarige man uit Nijverdal in zijn woonplaats aan. De verdachte heeft inmiddels bekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-146964)

Fietsers bekeurd

26 personen blijken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en worden bekeurd

Enschede

Woensdagmorgen 14 december controleert de politie van 07.00 tot 08.00 uur op de verlichting van fietsen op de Haaksbergerstraat in Enschede. 26 personen blijken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en worden bekeurd. (05-158099)

Aanrijding tussen twee personenauto's

Een van de bestuurders raakt gewond

Enschede

Woensdagmorgen 14 december rijdt een 20 jarige man uit Enschede om 09.40 uur in zijn auto op de Volksparksingel in zijn woonplaats. Voor hem rijdt een auto, bestuurd door een 44 jarige vrouw uit Enschede. De 20 jarige man ziet te laat dat de vrouw voor hem remt en kan zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen. Gevolg is een aanrijding, waarbij de 44 jarige vrouw gewond raakt. Zij wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-158003)

Snorfietser gewond

Automobilist verleent geen voorrang aan een snorfietser met als gevolg een aanrijding

Enschede

Woensdagmorgen 14 december vindt omstreeks 09.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en snorfiets op de kruising Malangstraat/Madioenstraat in Enschede. Een 83 jarige vrouw uit Enschede rijdt over de Malangstraat en verleent op genoemd kruispunt geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 72 jarige vrouw uit Enschede, die op haar snorfiets over de Madioenstraat rijdt. Gevolg is een aanrijding, waarbij de 72 jarige vrouw gewond raakt. Zij wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-158006)

Politie houdt veelpleger aan

Winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Enschede

De politie houdt woensdagmiddag 14 december omstreeks 12.40 uur een 46-jarige man uit Hengelo aan. De man wordt ervan verdacht even daarvoor sokken uit een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede gestolen te hebben. Winkelpersoneel heeft de man betrapt en heeft hem aan de politie overgedragen. De 46-jarige man is een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-158084)

Getuigenoproep aanrijding

Politie zoekt getuigen van een aanrijding, waarbij een moeder en haar 4-jarige dochtertje gewond raakten

Hengelo

Woensdagmorgen 14 december vindt omstreeks 11.50 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fiets op de kruising Beethovenlaan/Bergweg in Hengelo. Een 23 jarige man uit Geesteren staat op de Bergweg met zijn vrachtwagen stil voor de stoplichten bij de kruising met de Beethovenlaan in Hengelo. Bij groen licht trekt hij op en wil rechtsaf de Beethovenlaan inslaan. Door nog onbekende oorzaak komt de vrachtwagen in aanrijding met een fiets, die eveneens op de Bergweg rijdt en bestuurd wordt door een 29 jarige vrouw uit Hengelo met achterop haar 4 jarige dochtertje in een kinderzitje. Zowel de moeder als haar dochtertje raken gewond en worden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij een nacht ter observatie worden opgenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding omdat nog onduidelijk is waar de fietser zich bevond. Getuigen worden dringend verzocht met de afdeling Hengelo-Noord contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-158102)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --