Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

14 december 2005

Warnsveld - onderzoek naar mishandeling De politie probeert samen met de schoolleiding van het Isendoorn College duidelijkheid te krijgen over een vechtpartij die dinsdagmiddag plaats vond bij de school. Bij dit incident waren meerdere jongelui, ook van andere scholen, betrokken en raakte een 13-jarige jongen uit Zutphen in ieder geval gewond. De jongeman wilde omstreeks 15.15 uur met enkele vriendjes vanaf zijn school aan de Lage Weide naar huis fietsen toen zij door een aantal jongeren werden opgewacht en er rake klappen vielen.

De jongen, die het voor een vriendje opnam, liep dusdanige klappen op, dat hij later die dag ter observatie in het ziekenhuis werd opgenomen.

Nadat de politie van het gebeurde in kennis was gesteld, is er een onderzoek gestart en is er contact gelegd met de schoolleiding, waar het incident zich voordeed. De schoolleiding verleent alle medewerking aan het politieonderzoek en heeft intern voor de betrokken leerlingen en de ouders de nodige actie ondernomen.

Brummen - gewonden na aanrijding

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Voorsterweg in Tonden raakten woensdagochtend een 34-jarige moeder en haar 2-jarige dochtertje uit Zutphen en de andere partij, een 23-jarige Arnhemmer gewond. De aanrijding vond omstreeks 11.40 uur plaats en de vrouw raakte hierbij bekneld. Zij werd door brandweer en ambulance-personeel uit de auto bevrijd. Haar dochtertje liep enkele kleine verwondinkjes op en werd ter plaatse behandeld. Alle betrokkenen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Uit dit eerste onderzoek is gebleken, dat de vrouw kennelijk onvoldoende rechts heeft gehouden, waardoor de aanrijding ontstond.

Einde bericht.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --