Time : 4:41:49 PM
Date : Wednesday, December 14, 2005
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Directeur-generaal Basisgezondheidszorg neemt ontslag

Herman Van Loon, directeur-generaal Basisgezondheidszorg van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, neemt ontslag. De directeur-generaal is de laatste tijd in de medische pers in opspraak gekomen betreffende de organisatie van zijn dienst.

Ten einde niet te verzeilen in een negatieve spiraal van discussies die mogelijk leidt tot een open conflict, geeft hij er de voorkeur aan ontslag te nemen, in het belang van het personeel en van de dienst.

Vermits Herman Van Loon verscheidene projecten met succes begeleidde, zoals het oprichten van een call-center en de creatie van een gemeenschappelijke dienst voor preventie, welzijn en bescherming op het werk, alsmede de reorganisatie van de administratieve geneeskundige administratieve dienst, zal onmiddellijk naar een waardige opvolger worden gezocht. De directeur-generaal werd mede gewaardeerd als denktank achter de meer eerstelijnsgerichte benadering in de volksgezondheid en de vereenvoudiging van de erkenningsprocedures van de gezondheidszorgberoepen.

Contactpersoon:
Jan Eyckmans
02 524 90 45