Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 14 december

BERGEN OP ZOOM, 14 december 2005

Woninginbraak

KRUISLAND: Op woensdagochtend 14 december is er ingebroken in een woning aan de West-Zandweg. Onbekenden forceerden een deur aan de zijkant van de woning en doorzochten verschillende vertrekken. Er zijn onder andere een laptop en een horloge ontvreemd. De inbrekers doorzochten, middels in de woning aangetroffen sleutels, ook de auto van de gedupeerden. Hieruit is een navigatiesysteem ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie constateert 41 overtredingen bij snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op dinsdag 13 december een snelheidscontrole op de Burgemeester van Loonstraat. Tussen 13.45 uur en 16.15 uur passeerden 1610 bestuurders de radarauto. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl de maximum snelheid op deze weg 50 km/u bedraagt. Er zijn in totaal 41 overtredingen geconstateerd.

Politie houdt man aan in bezit van hennepstekjes

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een handhavingscontrole bij een growshop aan de Dr. Ir. Van Veenweg zag een gemeentemedewerker dat een man zich verdacht gedroeg bij een auto. Toen de man zag dat hij in de gaten gehouden werd, stapte hij in de auto en reed hard weg. De politie hield de man staande en controleerde zijn auto. Hierbij zijn 450 hennepstekjes aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 34-jarige Rotterdammer is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie controleert fietsverlichting

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 13 december een verlichtingscontrole op verschillende plaatsen in Bergen op Zoom. Tussen 19.00 uur en 21.30 uur bekeurde de politie 13 fietsers voor het rijden zonder licht. 1 fietser is bekeurd voor het rijden door rood licht.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Tussen woensdagavond 13 december en donderdagochtend 14 december is er vanaf een parkeerplaats aan de Pater Dehonlaan een auto gestolen. Het gaat om een rode Citroen Saxo met kenteken TAI-4334 (Polen). De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie controleert op snelheid

SINT WILLEBRORD: De politie hield op donderdag 14 december tussen 11.00 uur en 13.00 uur een snelheidscontrole in de Poppestraat. Van de 750 passanten waren er 101 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 76 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

Politie onderzoekt zware mishandeling

SINT WILLEBRORD: De politie nam op dinsdag 13 december aangifte op van zware mishandeling. Een 27-jarige man uit Sint Willebrord is in de nacht van zaterdag 10 december op zondag 11 december zwaar mishandeld aan de Pastoor Bastiaansensingel. Hij hoorde rond middernacht een auto toeteren en dacht dat het een vriend van hem was. Hij liep naar buiten en zag dat het niet de vriend was die hij verwachtte. De twee inzittenden van de auto waren wel bekenden van hem. Ze stapten uit en sloegen en schopten hem meerdere malen. Hij liep hierbij onder andere een gebroken oogkas en kneuzingen in het gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt twee personen aan in verband met hennepkwekerij

OSSENDRECHT: De politie hield op dinsdagmiddag 13 december een 29-jarige vrouw aan omdat zij nog een onbetaalde boete had openstaan. Toen de politie de vrouw aanhield bij een woning in de Bevrijdingstraat rook de politie een hennepgeur. Bij onderzoek in de woning zijn in een schuur en een slaapkamer 596 hennepplanten en kweekapparatuur aangetroffen. De kwekerij is ontruimd en de politie stelde het energiebedrijf op de hoogte. De vrouw moest mee naar het politiebureau. Even later is ook een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden in verband met de hennepkwekerij. De verdachten zijn verhoord en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Onbekenden braken op woensdagochtend 14 december in in een woning aan de van Goghlaan. Door een ruit aan de achterkant van het pand te vernielen kwamen de inbrekers binnen. Er is onder andere een plasmatelevisie weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg