Gemeente Heerlen

Gouverneur Frissen opent Werkplein Parkstad Limburg

Wethouder Frans Hol reikt baan uit aan Kim Hartman

Gouverneur Léon Frissen verrichtte de officiële opening van Werkplein Parkstad Limburg op woensdag 14 december. Hij markeerde daarmee de officiële start van het eerste bedrijfsverzamelgebouw in Nederland met verregaande samenwerking tussen gemeente, CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) en UWV (Uitvoering Werknemersverzekering). Voor werkgevers en werkzoekenden is het gebouw al sinds september in gebruik.

Wethouder Frans Hol heeft tijdens de opening van Werkplein Parkstad Limburg een baan weggegeven aan Kim Hartman voor een functie bij het callcenter VGZ-IZA van het ACC. Hij benadrukte hiermee de flexibele en creatieve manier van personeelswerving voor het callcenter. Daarbij is heel duidelijk gekeken naar mensen met een uitkering. Door goede samenwerking en niet altijd te kiezen voor de meest voor de hand liggende oplossing is het gelukt om dertig bijstandsgerechtigden te selecteren voor een baan in het callcenter. Binnenkort volgen er nog eens twintig.

Dienstverlening

In Werkplein Parkstad Limburg kan iedereen terecht die op zoek is naar werk. Ook voor het aanvragen van een (tijdelijke) uitkering kunnen mensen zich melden in Werkplein Parkstad Limburg aan het Raadhuisplein 20 in Heerlen. De dienstverlening is bedoeld voor alle inwoners van Parkstad Limburg, met uitzondering van Kerkrade. Werkgevers kunnen er terecht als ze op zoek zijn naar personeel voor de invulling van vacatures.

Werk

Bij Werkplein Parkstad Limburg werken Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), Uitvoering Werknemersverzekering (UWV), de afdeling Werkgelegenheid en Sociale Zaken gemeente Heerlen (WS) en externe partijen zoals uitzendorganisaties en reïntegratiebedrijven, integraal samen op het hele terrein van werk en inkomen. Hun gezamenlijke doelstelling is om werkgevers en werkzoekenden optimaal van dienst te zijn bij het vinden van werk of het vervullen van vacatures. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden (weer) aan werk te helpen.

Uniek

In alle opzichten is sprake van maatwerk om mensen zo snel mogelijk terug te brengen naar werk. Het voeren van de zogenaamde 'duogesprekken', met een vertegenwoordiger van de gemeente en iemand van het CWI, is uniek in Nederland. In geen enkel bedrijfsverzamelgebouw is de samenwerking tussen de verschillende partijen zóver doorgevoerd dat klanten gesprekken voeren met medewerkers van twee instanties. Werkgevers
Werkplein Parkstad Limburg is er ook voor werkgevers in de regio die op zoek zijn naar personeel. Zij worden er ontvangen en begeleid door professionals die vraag en aanbod van werk perfect bij elkaar brengen. De 16.000 ingeschreven werkzoekenden bij CWI, UWV en de private partijen, als reïntegratie- en uitzendbureaus, bieden daarbij een scala aan mogelijkheden.

Gemeente Heerlen,14 december 2005

Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s

---- --