Dienstenbond CNV

Aanvullende verbeteringen harmonisatie arbeidsvoorwaarden accountmanagers Oliecentrale
14-12-2005

Onlangs hebben wij een principeakkoord bereikt over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de accountmanagers van de Oliecentrale.

Tijdens een werknemersvergadering op 17 november jl. zijn de gemaakte afspraken toegelicht en uitgelegd.

Er bleven echter nog vragen over. Deze vragen hebben wij voorgelegd aan de directie en hierop hebben wij antwoord gekregen. Wij leggen e.e.a. nu ter goedkeuring aan u voor.

Oude ADSL-regeling?

De Oliecentrale heeft ons laten weten dat er op dit moment 20 medewerkers zijn die in het verleden een ADSL-verbinding hadden en ook werknemers die vrijwillig naar ADSL zijn overgegaan. De Oliecentrale wil graag dat iedereen dezelfde nieuwe voorziening krijgt. Van oud ADSL naar nieuw ADSL is er geen sprake van een achteruitgang en daarom wordt dit niet gecompenseerd.

Eindejaarsbonus ZDO/ONN

Het gedeelte van de bedrijfsprestatiebonus van ZDO/ONN was pensionabel en vast. Daarom wordt dit op dezelfde manier behandeld als de 13e maand. Voor de AMs geldt dat deze bonus van 4% voor 5 jaar gegarandeerd is.

ATV

Er zijn veel verschillende regelingen binnen het bedrijf. OCN stelt nu voor om de oude ATV-rechten te houden zoals ze zijn. Had u dus 12 ATV-dagen, dan houdt u die. Had u er 18, dan houdt u die. Had u er geen, dan blijft dat zo.

Voor nieuwe medewerkers wordt wel uitgegaan van een 37-urige werkweek zonder verdere ATV-dagen.

Loonsverhoging

Onlangs is er een CAO afgesloten. In deze CAO is de eerste loonsverhoging 1% per 1 januari 2006; daarbij komt 0,5% per 1 juni 2006 en dan op 1 januari 2007 nog eens 1,25%. In de CAO is bepaald dat de verhoging alleen gaat over het gedeelte van het loon dat binnen de CAO-schalen valt; OCN wil de verhogingen over het totale loon betalen.

De bonusronde voor 2005 wordt berekend op de wijze waarop dat binnen de oude branches gebruikelijk was.

Vergoeding thuiswerkplek

OCN is van mening dat hiervoor geen aparte vergoeding behoeft te worden betaald (naast de reeds overeengekomen vergoedingen). OCN is van mening dat de AMs vooral veel onderweg zullen (moeten) zijn. Met behulp van ADSL en de mobiele telefoon kan er veel worden geregeld, aldus OCN.

Inruilprijs eigen auto bij aanschaf nieuwe lease-auto

Eén van de vragen was in hoeverre er werd voorzien in het verlies van een deel van de inruilprijs bij aanschaf van een lease-auto. Oliecentrale is nu bereid om aan de accountmanagers die nu hun auto verkopen 2000,00 brutobijdrage te geven voor verlies van inruilkorting.

Kilometervergoeding/leasebedrag

Alle accountmanagers die op dit moment een kilometervergoeding krijgen, hebben de mogelijkheid om gedurende een periode van 4 jaar een auto te leasen die 100,00 meer kost dan het normale normbedrag (dus 850,00 voor AMs en 900,00 voor STLs). De eigen bijdrage komt hierbij te vervallen.

Nu stemmen

Al met al zijn wij van mening dat er een goed akkoord is bereikt voor de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk is niet alles geregeld zoals wij dat graag zouden willen, maar er is wel veel tot stand gebracht. Hierbij wijzen we nog eens met nadruk op de extra toezegging met betrekking tot de autoregeling en de wijze waarop het ATV-probleem is opgelost.

Wij vinden dat er al met al een mooi en evenwichtig pakket ligt. Het woord is nu aan u. Via het bijgevoegde reactieformulier kunt u laten weten of u kunt instemmen met het bereikte resultaat.