Dienstenbond CNV

Loonsverhoging bij Christine le Duc
14-12-2005

Enkele weken geleden zijn we geïnformeerd over het vertrek van Ank de Vries bij Christine le Duc. Naar aanleiding daarvan hebben wij er op aangedrongen dat het overleg over een nieuwe CAO niet nog meer vertraging oploopt. Op korte termijn hebben we vooral vragen over de pensioenregeling. Omdat u sinds vorig jaar geen loonsverhoging meer hebt gehad, hebben we gepleit voor een loonsverhoging op korte termijn.

2% erbij per 1 januari 2006

Omdat het met een directiewisseling en de drukke decembermaand niet voor de hand ligt dat er nog dit jaar een nieuwe CAO komt, hebben we er vooral op aangedrongen om een loonsverhoging toe te kennen aan de werknemers van Christine le Duc. Werkgever erkent dat het tijd is voor een nette loonsverbetering en heeft besloten op ons verzoek in te gaan.

De werknemers van Christine le Duc krijgen er per 1 januari 2006 2% bij.

Wij zijn van mening dat hiermee een goed signaal wordt afgegeven door de nieuwe directie.

Pensioen

Per 1 januari a.s. verandert er veel op het gebied van prépensioen en VUT. Als gevolg van kabinetsbeleid zijn beide regelingen onbetaalbaar en daardoor onmogelijk geworden met uitzondering van de groep werknemers die ouder is dan 56 jaar.

CNV Dienstenbond heeft dit jaar veel energie gestoken in het overleg over een nieuwe regeling die ertoe leidt dat ook werknemers die jonger zijn dan 56 jaar voor hun 65e jaar met werken kunnen stoppen.

Omdat niet helemaal duidelijk was of Christine le Duc aangesloten was bij een regeling hebben wij hier navraag naar gedaan. Christine le Duc heeft aan ons bevestigd dat het bedrijf is aangesloten bij de brancheregeling voor de detailhandel.

Dit betekent dat u nog steeds eerder kunt stoppen met werken. Hoeveel eerder hangt o.a. af van uw leeftijd en het aantal dienstjaren in de bedrijfstak.

Informatie

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een lidmaatschapscoupon kunt u contact opnemen uw bestuurder Aletta Bulsink via telefoonnummer 055 5 77 26 40 of via de mail apeldoorn@cnvdibo.nl