2e persbericht van woensdag 14 december 2005

Eindhoven 14-12-2005 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Andere openingstijden politiebureaus met Kerstmis

Op Eerste Kerstdag (zondag 25 december 2005) zijn bijna alle afdelingsbureaus van Politie Brabant Zuid-Oost gesloten. Alleen het hoofdbureau aan de Mathildelaan 4 in Eindhoven en het afdelingsbureau van Helmond-Centrum aan de Kasteel Traverse 101 zijn wel geopend. Het Eindhovense hoofdbureau is 24 uur per dag open. Het bureau in Helmond-Centrum is die dag geopend van 8.00-22.00 uur. Op Tweede Kerstdag (maandag 26 december 2005) gelden voor alle afdelingsbureaus de normale openingstijden voor een feestdag.

Eindhoven: Politie vindt hennepkwekerijen

De politie heeft woensdagochtend tussen 8.30 en 11.00 uur twaalf woningen in het stadsdeel Tongelre bezocht omdat daar mogelijk hennepkwekerijen gevestigd zouden zijn. De controles werden uitgevoerd door 14 politiemensen. Op twee plaatsen werd een plantage aangetroffen. In een woning aan de Wilgeboorderweg stonden 460 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De 29-jarige bewoner is meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd hij naar huis gestuurd. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. En in een huis aan de Johannesburgstraat vond de politie 16 planten. De 37-jarige bewoner is aangehouden en na verhoor weer naar huis gestuurd. Ook tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na mishandelen ex

In zijn woning in Woensel Zuid is woensdag rond 11.15 uur een man van 22 jaar aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding in zijn woning zijn 20-jarige ex-vriendin uit Eindhoven hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Aanhouding onder verzet na aanrijding

De politie kreeg woensdag rond 11.30 uur een melding van een aanrijding waarbij een fietser de benen had genomen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon op de Strijpsestraat een 41-jarige man uit Eindhoven aanhouden. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op de Strijpsestraat kort voor zijn aanhouding. Hij zou plotseling met zijn fiets naar links zijn gereden waardoor een 21-jarige automobilist uit Eindhoven de man niet meer kon ontwijken. De fietser trapte na de aanrijding een portierruit van de auto kapot. Ook sprong de man op de motorkap van de auto en schopte tegen de voorruit. Hierdoor barstte deze ruit. De verdachte liep vervolgens agressief richting de automobilist die uit de auto stapte. Een omstander hield de man tegen waarop hij uiteindelijk is weggelopen. De politie zette de verdachte na zijn aanhouding in een politiewagen. Onderweg begon de man echter met zijn hoofd tegen de autoruit te slaan, waarop de politie-auto op de busbaan van de Mathildelaan stopte en de verdachte door de politie met pepperspray tot bedaren werd gebracht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel Dorplein: Bestelbus gestolen

Vanaf de St. Barbaraweg is tussen dinsdag 22.30 uur en woensdag 6.30 uur een grijze Mercedes-Benz Sprinter met het kenteken 97-BR-NX gestolen.

Luyksgestel: Vrachtwagen gestolen

Vanaf een terrein aan de Dorpstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een witte Nissan Cabstar met het kenteken 22-BR-NN gestolen.

Nuenen: Woninginbraak

Uit een woning aan de Barisakker zijn woensdag tussen 10.30 en 14.00 uur een computer en een digitale camera gestolen. De inbraak vond plaats tussen 10.30 en 14.00 uur. Een schuifpui aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen.