Provinciehuis krijgt nieuw gezicht

De renovatie van het provinciehuis is in volle gang. De
sloopwerkzaamheden zijn bijna afgerond en de opbouwfase kan beginnen. Om dit moment te markeren heeft gedeputeerde John Bos vandaag symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe provinciehuis.

Het provinciehuis in Lelystad krijgt een nieuw gezicht. Het krijgt een transparant karakter dat past bij de overheid van vandaag. Behalve een renovatie wordt de capaciteit uitgebreid door op het gebouw aan de Visarenddreef een extra verdieping te plaatsen. Hiervoor moet de fundering worden verstevigd en moet er dus geheid worden. Gedeputeerde John Bos nam de eerste paal bij de nieuwe hoofdingang voor zijn rekening. Het hele project moet in november 2007 zijn afgerond.

Het transparante karakter komt tot uiting in een vloeiende glazen gevel die licht van uitvoering is en meer samenhang brengt in de gebouwdelen. De begane grond met de Statenzaal, Commissiekamer, Statengriffie en het vergadercentrum is het publieke domein. Hier worden alle bijeenkomsten en evenementen georganiseerd. Daarnaast worden ook alle technische installaties vernieuwd zodat het binnenklimaat en gebruiksgemak verbeteren.

Om de huidige ruimtenood op te lossen wordt het aantal werkplekken uitgebreid en is een extra verdieping noodzakelijk. De afdeling Programmamanagement Europa, nu nog ondergebracht aan de Reaalhof in Lelystad, keert dan terug in het provinciehuis. Hiermee is de provincie, op een markant punt in het nieuwe stadshart van Lelystad, weer op één plek gehuisvest.