* Bureau Jeugdzorg Flevoland

* Stichting Boschhuis

* Stichting Nieuw Veldzicht

* Stichting Jeugdhulpverlening Flevoland

* Commissaris van de Koningin

Bureau Jeugdzorg: de toegangspoort tot jeugdzorg in Flevoland

Michel Jager, Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland gaat in gesprek met medewerkers van de belangrijkste
jeugdzorginstellingen in Flevoland. Als eerste bezoekt hij Bureau Jeugdzorg, het centrum van de jeugdzorg in Flevoland.

Michel Jager wil als CdK zijn werkbezoek gebruiken om de
jeugdzorgwerkers een hart onder de riem te steken. Hij wil inzicht krijgen in wat zij doen en waar zij tegenaan lopen. Na Bureau Jeugdzorg gaat de Commissaris in het nieuwe jaar ook spreken met medewerkers van Stichting Boschhuis, Stichting Nieuw Veldzicht en Stichting Jeugdhulpverlening Flevoland.

Sinds 1 januari 2005 is de provincie verantwoordelijk voor de jeugdzorg in Flevoland. Jeugdzorg was voordien de verantwoordelijkheid van het Rijk. Omdat de jeugdzorg veelal regionaal is georganiseerd, vond men het beter om dat bij de provincies neer te leggen.

Een heel belangrijke nieuwe taak aldus Michel Jager: "Je hebt het over de opvang en begeleiding van kwetsbare jongeren daar moet je heel zorgvuldig en goed mee omgaan. De provincie is voortvarend aan de slag gegaan". In het opzetten van een goede jeugdzorg heeft de provincie 1 loket gemaakt voor het aanvragen van jeugdzorg. Door de veelheid aan instellingen en indicatieorganen was het voor ouders moeilijk om hun weg te vinden en kregen veel jongeren niet de zorg die ze nodig hebben. Daarnaast is extra geld vrijgemaakt om de wachtlijsten te verminderen. "In een provincie als Flevoland met zoveel jongeren is het belangrijk dat iedere jongere de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Daar moet de provincie samen met de jeugdzorginstellingen alles voor in het werk stellen".