Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/12/05)

OOSTERHOUT NB, 14 december 2005

Hennepkwekerij ontdekt na brand in bedrijfspand

DONGEN: Tijdens bluswerkzaamheden bij een brand in een bedrijfspand in de Industriestraat hebben brandweer en politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was gevestigd in het achterste deel van de loods die in brand stond.
In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december kwam omstreeks 02.30 uur bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van de brand. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al door het dak van het pand. In de loods was niemand aanwezig. Ook raakte niemand gewond. Wel kwam ten gevolge van de brand asbest vrij. De gemeente neemt maatregelen om het asbest te laten verwijderen. De politie stelde een nader onderzoek in naar de gebruikers van het pand. Woensdagochtend 14 december meldde zich een 34-jarige man uit Oosterhout bij de politie. De man huurde een deel van de loods en bekende dat hij hierin een hennepkwekerij had ingericht. De voor de kwekerij benodigde stroom tapte hij illegaal af. De man is na verhoor heengezonden.
Technisch rechercheurs van de politie stellen een onderzoek naar de oorzaak van de brand in. Daarbij zal uiteraard de aanwezigheid van de hennepkwekerij worden meegenomen.

Inbraak mondt uit in poging doodslag

GIESSEN: Een oplettende getuige zag dinsdag 13 december omstreeks 19.50 uur het optische inbraakalarm van een bedrijf aan de Nijverheidstraat afgaan. Op dat moment verlieten twee mannen gehaast het pand. De getuige, een 45-jarige man uit Woudrichem, besloot achter de twee inbrekers aan te gaan. De ene inbreker ging er vandoor op een motor, de ander in een auto, een donkerkleurige Alfa Romeo. De inbrekers gingen er vandoor in de richting van Almkerk. Op de N322 richting Almkerk moest de getuige zijn achtervolging staken, nadat hij door de bestuurder van de donkerkleurige Alfa Romeo van de weg was gereden. De getuige kwam hierdoor met zijn auto in de berm terecht en liep schade op aan zijn voertuig. De man raakte gelukkig zelf niet gewond.
Bij de inbraak werden de eerder genoemde motorfiets, een Suzuki voorzien van het kenteken MP-FP-36 en een geldbedrag buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de inbraak en de poging doodslag op de man uit Woudrichem en is op zoek naar getuigen. Ten tijde van de inbraak waren er behoorlijk wat mensen aanwezig in een nabij het bedrijf gelegen sportschool. De politie wil graag in contact komen met mensen die het optische inbraakalarm van het bedrijf (een soort zwaailicht) hebben zien afgaan. Ook wil de politie graag in contact komen met weggebruikers die het incident op de N322 hebben zien gebeuren. De Woudrichemse getuige heeft verklaard dat er onder andere een bestelbus achter de Alfa Romeo reed en dat de bestuurder hiervan de aanrijding moet hebben gezien. Ook zijn diverse automobilisten het slachtoffer gepasseerd toen hij met zijn auto in de berm lag.
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het politieteam Altena, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie treft stekkenkwekerij van 10.500 stekken aan in bedrijfspand

WAALWIJK: Politiemensen van het team Waalwijk stelden woensdag 14 december een onderzoek in een bedrijfspand aan de Zanddonkweg in. Reden voor het onderzoek waren stankklachten. In het bedrijfspand troffen de politiemensen een zogenaamde stekkenkwekerij aan. Op de begane grond van het pand stonden maar liefst 6500 stekken van hennepplanten, op de eerste etage trof de politie nog eens 4000 stekken en 550 moederplanten aan. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Energiebedrijf Essent zal aangifte doen van diefstal van stroom.
Alle planten, stekken en groeiapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Stomdronken automobilist weigert te blazen

OOSTERHOUT: Verkeersgevaarlijk rijgedrag was voor agenten aanleiding om een automobilist een stopteken te geven. De man reed in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december omstreeks 01.00 uur slingerend over de A59. Hij reageerde niet op het stopteken van de agenten, ook niet toen ze hun zwaailicht en sirene inschakelden. Het rijgedrag van de man was zo gevaarlijk dat de agenten besloten om de bewuste auto klem te rijden. De 59-jarige bestuurder, afkomstig uit Oisterwijk, bleek stom dronken te zijn. Hij werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De man weigerde echter mee te werken, waardoor het niet mogelijk was om het adem- alcoholgehalte vast te leggen. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het weigeren van de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en uiteraard is zijn rijbewijs meteen ingevorderd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te mogen besturen.

Brutale beroving

RIJEN: Op de Rijksweg in Rijen is een 20-jarige Bredase beroofd van haar portemonnee.
De vrouw reed op woensdag 14 december rond 13.30 uur in haar rode VW Polo over de Rijksweg in de richting van Tilburg. Ze werd toen gepasseerd en vervolgens klemgereden door een paarskleurige BMW. Beide voertuigen kwamen na deze manoeuvre terecht op een pechstrook aan de rechterkant van de weg. Twee inzittenden van de BMW kwamen vervolgens naar de auto van het slachtoffer gerend en trokken het portier open. De daders eisten de telefoon en de portemonnee van de vrouw op. De vrouw gaf alleen de portemonnee, waarop het tweetal er in hun auto vandoor ging richting Tilburg. De portemonnee van het slachtoffer werd daarbij uit een geopend raam in de berm gegooid. Haar pinpas bleek verdwenen te zijn. De politie nam een aangifte op van het slachtoffer en stelt een onderzoek in naar de nog onbekende daders.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles

GEMEENTE LOON OP ZAND: Agenten van het politieteam Loon op Zand hielden op dinsdag 13 december verkeerscontroles op de Europalaan in Kaatsheuvel, in de Kerkstraat in Loon op Zand en in de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. In totaal kregen 21 automobilisten een bekeuring van EUR 45,- vanwege het niet dragen van de autogordel. Twee overtreders kregen eveneens een bekeuring van EUR 45,- omdat zij het verbod om linksaf te slaan op de Horst overtraden. Een telefonerende automobilist kreeg een bekeuring van EUR 140,- vanwege het feit dat hij geen carkit of headset gebruikte en de telefoon gewoon in zijn hand vasthield.

DONGEN: De snelheid van 5.102 voertuigen werd door de politie gemeten op de Eindsestraat. Dat gebeurde op dinsdag 13 december tussen 09.35 en 16.20 uur.
Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Van de passanten zijn er 37 op de foto gezet, omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km/uur. De snelste overtreder passeerde de radarauto met 112 km/uur.

MADE: Woensdagochtend 14 december kregen 6 fietsers in de Godfried Schalckenstraat een bekeuring vanwege het niet voeren van verlichting. De politie let deze week streng op het voeren van verlichting in het verkeer. Fietsers zonder voor- óf achterlicht betalen een boete van EUR 15,-. Als allebei de lampjes niet werken, kost de overtreding EUR 25,-.

Arrestatie op verdenking van brandstichting

WERKENDAM: Op donderdagmiddag 10 november brak brand uit in een loods van een houtbedrijf aan de Bandijk. Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor. Naar aanleiding van deze brand stelde de politie een onderzoek in. Dit leidde woensdag 13 december tot de arrestatie van een medewerker van het bewuste bedrijf. Het gaat om een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brand in het bedrijf. De politie gaat nog steeds uit van brandstichting en zet haar onderzoek voort. De verdachte is overigens na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Diverse bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Tussen dinsdag 13 december 17.00 uur en woensdag 14 december 09.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Altenaweg. Er bleek een deur te zijn geforceerd om het pand binnen te kunnen komen. Uit het bedrijf is een geldkist weggenomen.
Bovendien bleek dinsdag 13 december tussen 17.00 uur en 18.30 uur ingebroken te zijn in een ander bedrijfspand aan de Altenaweg. Ook hier werd een deur opengebroken. Het is nog niet bekend of hier iets is weggenomen.
Bij een bedrijfsinbraak in een pand in de Jan de Rooystraat zijn tussen dinsdag 13 december 19.45 uur en woensdag 14 december 08.00 uur twee beeldschermen en drie computerkasten weggehaald. De inbreker of inbrekers kwamen binnen door enkele ramen te forceren.

Inbraken in twee scholen

WAALWIJK: Tussen maandag 12 december 16.30 uur en dinsdag 13 december 07.30 uur is ingebroken in een school aan de Burgemeester Moonenlaan. Er bleek een ruit vernield te zijn, waarna de inbrekers er vandoor gingen met 15 computers. Eén van de computers is later teruggevonden in de Jan de Rooystraat.
Tussen dinsdag 13 december 18.00 uur en woensdag 14 december 07.45 uur is ingebroken in een school aan het Rembrandtpark. Hier werd een raam van een deur ingegooid om binnen te komen. De buit bestond hier onder andere uit een digitale camera.
De politie stelt een onderzoek in naar de diverse inbraken en verricht onder andere een buurtonderzoek.

Einde berichtgeving.

Auteur: Leonie van Ooijen