Gemeente Breukelen


Actueel Persberichten

Persberichten

Provincie Utrecht en gemeente Breukelen gaan samenwerken op het gebied van wonen, welzijn en zorg

De provincie Utrecht gaat de gemeente Breukelen ondersteunen bij het versterken van haar woon-, zorg- en welzijnsbeleid. Gedeputeerde mr. J.G.J.Kamp en de wethouders G.E. Hoogwerff Kroon en K.H. Wiersema hebben vandaag, 14 december, een prestatiecontract getekend waarin de samenwerking is geregeld. Plaats van ondertekening was het gemeentehuis Boom en Bosch.

De gemeente Breukelen heeft haar ambitie aan de provincie Utrecht kenbaar gemaakt om haar woon-, zorg- en welzijnsbeleid verder uit te werken. De provincie is gevraagd hieraan een bijdrage te leveren. De provincie Utrecht wil de gemeente Breukelen ondersteunen bij het verdere vormgeven van haar beleid op het integrale terrein wonen-zorg-welzijn.

De ondersteuning is enerzijds gericht op het versterken van de positie van de gemeente als regisseur in het samenspel tussen partijen rondom wonen, zorg en welzijn. Anderzijds is de ondersteuning gericht op het ontwikkelen van een visie op wonen, zorg en welzijn en het in beeld brengen van de behoefte aan wonen met zorg en welzijn. De ondersteuning sluit aan op andere ontwikkelingen die in de gemeente Breukelen spelen, zoals de ontwikkelingen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De ondertekening van het prestatiecontract

De provincie Utrecht stelt samen met de gemeente Breukelen een ondersteuningsplan op en levert de financiële middelen aan de gemeente om een onafhankelijke procesbegeleider aan te stellen. De gemeente Breukelen neemt als regisseur en als deelnemende partij de verantwoordelijkheid op voor het proces, dat moet leiden tot de versterking van de regierol van de gemeente op het terrein van wonen, zorg en welzijn en de uitwerking van het thema wonen, zorg en welzijn.

Als klankbordgroep zal het Lokaal Platform Breukelen fungeren. Dit platform heeft als hoofddoel een bijdrage te leveren aan een samenhangend, efficiënt en vraaggericht pakket van huisvesting, welzijn en zorg in de gemeente Breukelen. Deelnemers zijn naast de gemeente de Stichting Woonzorgcentra Breukelen, Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken, de Stichting Welzijn Ouderen Breukelen, Zuwe Zorg en de seniorenraad.

Op de foto van links naar rechts: wethouder K.H. Wiersema (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer), Mr. J.G.J. Kamp (coördinerend gedeputeerde programma Wel Thuis!) en wethouder G.E. Hoogwerff Kroon (wethouder Welzijn-Zorg).

Terug