Gemeente Amsterdam

Start bouw binnenhaven IJburg

14 december 2005
---
Persbericht

Wethouder Stadig en stadsdeelvoorzitter van Zeeburg, Tjeerd Herrema, geven zaterdagmiddag, aansluitend aan het bewonersevenement " De sterrendag" op IJburg, de feestelijke aftrap van de bouw van het eerste pand aan het Havenkwartier op IJburg.

Dit prachtige gebied heeft een mooie woon-werk mix: De helft woningbouw en de helft voor ondernemers. De aftrap vindt plaats bij Blok 42B aan de IJburglaan. Sprekers zijn M.W.A. Maas, directeur AMVEST, wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Duco Stadig en Portefeuillehouder Economische Zaken stadsdeel Zeeburg, Tjeerd Herrema.

In totaal komt er in het Havenkwartier ongeveer 40.000 m2 aan bedrijfsruimte voor o.a. horeca en zo'n 400 woningen. De binnenhaven, naamgever van het Haveneiland van IJburg, heeft straks ruimte voor ongeveer 120 ligplaatsen. Wethouder Stadig zal een brochure over de vele mogelijkheden over ondernemen op IJburg aan portefeuillehouder Herrema overhandigen.

Bouw `Havenmeester` van start

Dit eerste gebouw (blok 42B) aan de binnenhaven zal de naam Havenmeester gaan dragen. Dit gebouw heeft circa 2.800 m2 bedrijfsruimte, vanaf ongeveer 250 m2 beschikbaar. De eerste huurders voor dit gebouw hebben zich al gemeld.

Sterrendag

De Sterrendag IJburg is een jaarlijks terugkerend evenement rond de kerstperiode. Deze dag is om bewoners, geĂŻnteresseerden en ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dit jaar staat ondernemen op IJburg centraal. Dit wordt onder meer gedaan via enkele presentaties en rondleidingen en informatie over de woningverkoop in 2006. Daarnaast is er een kerstmarkt en vertier voor de kinderen. Deze dag wordt georganiseerd door het projectbureau IJburg en de betrokken consortia op IJburg.