Het Nederlandse Rode Kruis

14 december 2005
Rode Kruis zoete inval met de kerst

Overal in Nederland organiseert het Rode Kruis activiteiten voor mensen die het rond kerst moeilijk hebben. Eenzame mensen, maar ook mensen met financiële problemen. Een selectie.

Kerstdiner in Amsterdam
Het Nederlandse Rode Kruis district Amsterdam organiseert op kerstavond een kerstdiner in de Passagiersterminal Amsterdam (PTA). In de voedselpakketten van de Voedselbank zijn de afgelopen tijd 500 uitnodigingen verstopt. Duizend mensen kunnen terecht op de feestelijke avond. René Verhoogt, directeur van het district: "Juist in december wil je graag iets doen voor de minder bedeelden in de stad."
>>> Website district Amsterdam

Kerst-inn in Herveld
Op Tweede Kerstdag zijn er geen eenzame mensen in Herveld. Het Rode Kruis organiseert voor eenzame mensen, voornamelijk ouderen, een kerst-inn. Zo´n 80 mensen komen genieten van de gezelligheid. Organisator Gerrie van der Voort van der Kleij: Tijdens kerstmis zijn sommige mensen alleen. Daarom wilde ik iets voor hen organiseren tijdens kerst.
Meer informatie: neem contact op met district Over Betuwe

Kerstconcert in de Hoeksche Waard
Voor mensen met een lichamelijke beperking is er een speciaal kerstconcert in `s Gravendeel op vrijdag 23 december. Het Christelijk Hoeksche Waards Mannenkoor treedt op. 250 gasten en begeleiders kunnen terecht op de rolstoelvriendelijke locatie: de Nederlands Hervormde Kerk.
Meer informatie: neem contact op met district Hoeksche Waard

Misschien organiseert het Rode Kruis bij u in de buurt ook een kerstactiviteit! >>> Zoek het Rode Kruis bij u in de buurt