Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

14-12-2005
Vergunningen

Natuur

Aangevraagde kapvergunningen

· H.H. Fischer, De Meer 15 te Hollum, het kappen van een els en een populier staande op het perceel De Meer 15 te Hollum.
· Hoveniersbedrijf Nagtegaal, Smitteweg 15 te Ballum, het kappen van zeven iepen en een esdoorn staande op het perceel Reeweg 11 te Nes.
· E.C. Visser, H.D. Katstraat 2 te Hollum, het kappen van 6 bomen staande op het perceel H.D. Katstraat 2 te Hollum.

Bouwen

Verleende bouwvergunning
U kunt schriftelijk bezwaar maken bij het college van B&W. De uiterste datum waarop u een bezwaarschrift kunt indienen staat achter de vergunning tussen haakjes vermeld.

· K. Bakker, reguliere bouwvergunning voor het veranderen van een recreatiewoning op het perceel Klaverweide 313 te Ballum. (19-01-2006)
· Horizonte Residence, reguliere bouwvergunning voor het veranderen van een gaarkeuken op het perceel Nesserweg 1 te Ballum. (19-01-2006)
· J. van der Laag, reguliere bouwvergunning voor het vernieuwen van een informatiekast op het perceel Schoolstraat 2 te Hollum. (19-01-2006)

Aangevraagde bouwvergunning

· F. Oreel, reguliere bouwvergunning 1e fase voor het vernieuwen van de recreatiewoning op het perceel Zwarteweg 13 te Nes.
· Stichting Recreatiecentra Ameland, bouwvergunning 1e fase voor het veranderen/vergroten van een centrumgebouw op het perceel Strandweg 20 te Ballum.

· J. Blokker, reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de kampeerboerderij op het perceel Oranjeweg 15 te Hollum.

· H.A. Metz, reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van een kampeerboerderij op het perceel Willibrordusstraat 9 te Buren.
· H.A. Metz, reguliere bouwvergunning voor het wijzigen van de gevel van de schuur op het perceel Willibrordusstraat 9 te Buren.
· D. de Roode, lichte bouwvergunning voor vernieuwen van het dakbeschot op het perceel Burenlaan 24 te Hollum.
· P. Wijnberg en T. Metz, reguliere bouwvergunning 2e fase voor het plaatsen van een woning met berging op een perceel aan de Paasduinweg te Buren.

· Stichting Amelander Musea, reguliere bouwvergunning 1e fase voor het vergroten van het Reddingsmuseum 'Abraham Fock' op het perceel Oranjeweg 18 te Hollum.

· J.E. de Vries, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een rookgasafvoerpijp op het dak op het perceel De Meer 24 te Hollum.
· J. Oenema, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van 2 vlaggenmasten op het perceel Badweg 38 te Hollum.
· G. Oud, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van belettering op de loods op het perceel Achterdijken 78 te Nes.
· L. Lap, reguliere bouwvergunning voor vergroten van een recreatiewoning op het perceel Engelsmanhiem 80 te Hollum.

Verleende monumentenvergunning
U kunt schriftelijk bezwaar maken bij het college van B&W. De uiterste datum waarop u een bezwaarschrift kunt indienen staat achter de vergunning tussen haakjes vermeld.

· Horizonte Residence voor het veranderen van een gaarkeuken op het perceel Nesserweg 1 te Ballum. (19-01-2006)

Ruimtelijke ordening

Vrijstelling (artikel 19 lid 1 Wro)
(nieuwe uniforme openbare voorbereidingsprocedure)
· E.C.B. Kienstra, voor het bouwen van een woning op het perceel aan de Duinlandsweg te Buren;

· A.T. Wassenaar, voor het bouwen van een woning op het perceel aan De Stringen te Ballum.

Het college is van plan bovenstaande vrijstellingen te verlenen. De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 14 december gedurende zes weken ter inzage. Iedereen kan tot 25 januari 2006 naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Voor zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat aangegeven dient te worden op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijzen betrekking hebben.
Voor meer informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Wilmar Bakema of Sigrid Ytsma, telefoonnummer (0519) 555 535.

Vrijstellingsbesluit (artikel 19 lid 3 Wro)
Het onderstaande ontwerpbesluit heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Binnen deze termijn konden zienswijzen naar voren worden gebracht. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Het college heeft besloten de vrijstelling te verlenen.

· Firma Kienstra-Boelens, voor het uitbreiden van het groepsverblijf aan de Willibrordusstraat 11 te Buren (artikel 19 lid 3 Wro)

Voorbereidingsbesluit (ex artikel 21 Wro)
De onderstaande besluiten met bijbehorende kaarten liggen vanaf 14 december 2005 ter inzage in het gemeentehuis en treden op deze datum in werking.
De gemeenteraad heeft op 14 november 2005 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:
§ E.C.B. Kienstra en A.T. Mosterman, voor het bouwen van elk een vrijstaande woning op de percelen aan de Duinlandsweg te Buren, kadastraal bekend gemeente Nes, sectie D, nummer 1739 en 1741; § A.T. Wassenaar, voor het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel aan De Stringen te Ballum, kadastraal bekend gemeente Ballum, sectie G, nummer 3109.

Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tot 25 januari 2006 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van gemeente Ameland. Een bezwaarschrift schort de werking van de beschikking niet op. Wel kunnen belanghebbenden een verzoek om schorsing of een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden (sector Bestuursrecht), Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Aan het indienen van dat verzoek zijn kosten verbonden.
---

© 2005 Gemeente Ameland